Bollenstreek – Het is vandaag corsodag. Omstreeks 09:15 openden de organisatie Bloemencorso Bollenstreek, de Noordwijkse Reddingsbrigade en de KNRM de zevenzeventigste editie van het Bloemencorso in de Bollenstreek. Het corso reed vanaf Rotonde Picképlein richting de Koningin Wilhelminaboulevard:

09:15: Opening Bloemencorso

09:30: Het corso rijdt langs de Noordwijkse vuurtoren en vervolgens langs de volle tribune op het vuurtorenplein. Bekijk hier de compilatie van alle corsowagens op de Noordwijkse boulevard:

 

10:00: Ook Voorhout staat in de startblokken om het Bloemencorso te ontvangen. Tambour-maitre van marchingband Tamarco, Niels, sprak met de verslaggevers op locatie:

10:36: Ook de de kleintjes staan, met eigen creatieve bloemenwagens, klaar om het corso te ontvangen:

10:50: Het bloemencorso rijdt in Voorhout door de Herenstraat. Tussen de grote wagens rijden ook kinderen met mooie, versierde fietsen.

11:30: De sfeer zit er goed in bij de toeschouwers in Voorhout. De bewolking en regen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor zonneschijn waardoor de bezoekers nog beter kunnen genieten van de bloemenwagens. Er ontstaat zelfs een polonaise door de Herenstraat.

12:30: De mooiste praalwagens van het bloemencorso zijn bekend! De praalwagen van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem (stekersgroep Idem en arrangeur Micheal van Namen), het Olifantenfestival, heeft de eerste prijs gewonnen met hun wagen. Changing Colors van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (stekersgroep Idem en arrangeur Angelique Bekijk) ontving de tweede prijs. Als derde eindigde Onze Redders van de Gemeente Noordwijk (stekersgroep Zwemvereniging de Watervrienden Lisse en arrangeur Nicky Markslag) op de ranglijst.

14:00: Het is tijd voor een pauze! Van twaalf tot twee stonden de wagens van het bloemencorso stil in de Hoofdstraat in Sassenheim. Daar spraken onze verslaggevers met de mensen op de praalwagens. Hoe beleven zij deze dag?

Tijdens de pauze krijgen de bezoekers de kans om de wagens één voor één te bekijken en foto’s te maken. Van bezoekers uit Noordwijkerhout tot het Amerikaanse Boston, iedereen geniet van de bloemenwagens in de Hoofdstraat van Sassenheim.

15:00: De verkeersregelaars staan al gestationeerd in Lisse. Het corso komt elk moment aan in het dorp van Keukenhof.

16:30: Waar het corso in Noordwijk al lang en breed voorbij is, zit de sfeer er in Lisse nog goed in. De vriendengroep van Lindi organiseert ieder jaar een feest tijdens het corso. Met behulp van een eigen caravan, de Doos van Toos, wachten ze ieder jaar het corso op.

17:00: Het bloemencorso rijdt door het één-na-laatste dorp in de Bollenstreek heen. De Lissenaren proosten erop met een biertje:

17:30: Na een lange dag rijdt het corso het laatste dorp van de Bollenstreek in, Hillegom. Met burgemeester Arie van Erk op de praalwagen van de Bollenjongens, rijdt de stoet na Hillegom door naar Bennebroek, Heemstede en eindbestemming Haarlem:

Voorzitter van het Bloemencorso Bollenstreek, Willem Heemskerk, blikt bij de watertoren in Hillegom terug op een goed verlopen Bloemencorso:

 

 

14 REACTIES

 1. Niet om zuur te doen, maar de gemiddelde bezoeker van het Corso heeft geen benul dat dit niet alleen de mooiste file van Nederland is, maar ook de giftigste file van Nederland.

  Ons oppervlakte water wordt vervuild met alle pesticide die de bollenboeren op hun gewassen spuiten. Allemaal goed gekeurd in Brussel, maar in combinatie de veroorzaker van Parkinson, kanker massale bijensterfte etc.
  Franse wijnboeren mogen deze stoffen niet meer gebruiken.

  Besef dat de Corso een charme offensief is van de bollentelers en dat u later de rekening betaald ten aanzien van uw gezondheid.

 2. Nou dat vind ik bizar om te lezen zeg!
  Ik kan me echt goed voorstellen dat het zo is.

  Het verschil in groenten uit een eigen tuin.
  Of uit de supermarkt.
  Dat je denkt hoe krijgen ze alles zo gelijk en zonder aangegeten door slakken of vogels.

  Daar wordt hoop bestrijdingsmiddel ingezet wat voor vorm ook.

  Ik zag vorige week : biologische narcissen te koop! Ik heb er een foto van gemaakt

  Zeker een goed punt! Ik zou zeggen vecht er voor maak wakker en wellicht ook de politiek

  🌷💐

 3. Ik bedoel dus als het al met groenten zo is.

  Dan zien “biologische” tulpen rozen en hyacinten er natuurlijk ook een stuk anders uit.

  Ik geloof echt hier in! En als het in Frankrijk verboden is.
  Wat kweken ze daar en wat is verboden?

 4. Mooi gedaan, en geniet van het enthousiasme van de mensen en de regio. Het is niet voor niets de mooiste file van de bollenstreek, en heel veel mensen zetten zich hiervoor in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in