Burgemeester Wendy Verkleij, Louis van Gaal en minister Conny Helder

Noordwijk – Noordwijker Louis van Gaal is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde op de KNVB Campus in Zeist, tijdens een speciaal voor hem georganiseerde bedankavond. Van Gaal was drie keer bondscoach van Oranje.

De 71-jarige Van Gaal kreeg de onderscheiding uit handen van sportminister Conny Helder. Ook de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij was daarbij aanwezig. Zij heeft de aanvraag voor de  opwaardering van zijn eerdere onderscheiding gedaan en werd daarin gesteund door KNVB, UEFA en FIFA. Louis van Gaal werd in 1997 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, toen hij afscheid nam als trainer van Ajax. 

Naast de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau werd Louis van Gaal ook onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB, de op één na hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond.

4 REACTIES

  1. als beloning voor het feit dat hij eigenlijk in Portugal woont en als zodanig daar zijn belasting betaald en niet in Nederland.

    • Wat een kortzichtige opmerking, onderscheiding ontvangen vanwege oa zijn verdiensten voor het Ned. voetbal en zijn ambassadeurschap van de St. Spieren voor Spieren waar hij samen met zijn vrouw een belangrijke rol vervult mbt het aantrekken van donateurs en financiele middelen. Stel dat hij in Portugal belastingplichtig is, dan betaalt hij nog steeds gewoon BTW en accijnzen als hij in Nederland verblijft!

  2. Het is Louis van harte gegund. Ik hecht weinig waarde aan dit soort onderscheidingen, maar voor eerzuchtige Louis, positief bedoeld, betekent dat heel veel. Het is alleen niet te hopen dat hij meer dan twee Bacardi-cola’s gedronken heeft tijdens deze gelegenheid……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in