Lisse – Om de veiligheid van de Grachtbrug aan de Ruishornlaan en Laan van Rijckevorsel te garanderen, heeft de gemeente Lisse maatregelen getroffen. De grootste maatregel betreft het weren van zwaar verkeer over de brug. Daarnaast wordt de maximale snelheid voor al het verkeer verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur.

Deze maatregelen moeten de veiligheid van het viaduct de komende drie jaar waarborgen. Er zijn al hoogtebegrenzers van 2,75 meter hoog geplaatst om zwaar verkeer er niet door te laten. Ook zijn er eerder al onder de brug netten opgehangen om losgekomen betondeeltjes op te vangen.

Verder wordt de Grachtbrug maandelijks geïnspecteerd om de veiligheid in de gaten te houden. De gemeente start een project om een oplossing voor de veiligheid op lange termijn te vinden.

5 REACTIES

  1. De meest logische oplossing is (lijkt me,denk ik..)🤭, het brugdek, dus het hele boogvormige deel te vervangen. Ouderdom heeft z’n prijs, ook voor bouwwerken.. Dat kost een vermogen, maar een rotonde als alternatief ís vanwege ruimtegebrek sowieso geen optie. Dus dan is de Laan van Rijckevorsel maanden? niet beschikbaar voor alle gemotoriseerd verkeer. Oké..? Zeg het maar..

  2. Nog afgezien van ruimtegebrek, zou het doodzonde zijn om mooie en rijke uitstraling van deze brug te vervangen door zoveelste drukke rotonde. De rust die deze plek uitstraalt, terwijl het een ongemerkt veel verkeer verwerkt, is heel bijzonder en zwaar ondergewaardeerd. Heeft de afgelopen 50 jaar niet meer gekost dan af en toe een lik verf, dus er moet genoeg geld in kas zijn voor behoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in