Op de foto v.l.n.r. de heren Pieter van Hofwegen, Bas Degeling, Joop Deijs, mevrouw Henny van Duijvenbode-Timan, burgemeester Wendy Verkleij en de heer Volkert Teding van Berkhout van KMRD (eigen foto gemente Noordwijk).

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij heeft woensdag Joop Deijs, Pieter van Hofwegen en Bas Degeling in het zonnetje gezet op het gemeentehuis in Noordwijk. Zij bevrijdden op 9 augustus Henny van Duijvenbode-Timan (74) uit de auto waarmee zij te water raakte aan de Leidsevaart. De redders kregen de bronzen penning met een getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD).  

Joop Deijs bedacht zich geen moment toen hij tijdens een viswedstrijd aan de Leidsevaart een auto te water zag raken. Hij sprong in het water om de bestuurster uit de auto te redden. Hij kreeg daarbij hulp van twee passerende wielrenners, de heren Pieter van Hofwegen en Bas Degeling. Met zijn drieën haalden zij de vrouw uit de auto en zorgden ervoor dat zij weer aan de kant kwam.
De burgemeester is zeer trots op de redders: ‘Het is niet vanzelfsprekend dat mensen meteen in actie komen, wanneer iemand iets ziet gebeuren en nog niet direct doorheeft dat iedere seconde telt.’

De KMRD, de Koninklijke Maatschappij tot het Redden van Drenkelingen, kent drie onderscheidingen en een oorkonde. Redders die door de Maatschappij bekroond worden ontvangen een bronzen, zilveren of gouden penning.

Op de foto v.l.n.r. de heren Pieter van Hofwegen, Bas Degeling, Joop Deijs, mevrouw Henny van Duijvenbode-Timan, burgemeester Wendy Verkleij en de heer Volkert Teding van Berkhout van KMRD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in