Green Park/Handbal Aalsmeer viert feest, met Martijn de Jong in de bovenste rij, als derde van links (archieffoto: Orange Pictures).

Voorhout – De Voorhoutse Martijn de Jong is zondagmiddag Nederlands kampioen geworden met Green Park/Handbal Aalsmeer. De Voorhouter was met Aalsmeer voor de tweede week op rij te sterk voor titelhouder Kembit-Lions: 28-31. De Jong was goed voor één goal. Door de tweede overwinning van Aalsmeer is er geen derde wedstrijd meer nodig.

De wedstrijd startte gelijkwaardig. Beide teams bleven om en om scoren waardoor de stand al snel op 5-5 stond. Echter kwam Lions dit keer op de eerste kleine voorsprong, waar het Aalsmeer van De Jong een week eerder alle touwtjes in handen had. De voorsprong van Lions werd al snel weer goedgemaakt door Aalsmeer, waardoor de ruststand 12-13 bedroeg.

Na rust had de Voorhoutse De Jong met Aalsmeer meer controle over de wedstrijd en wist het een gat van vijf punten te slaan. De verdediging van Aalsmeer stond beter dan in de eerste helft, waardoor Lions geen aansluiting meer kon vinden. Vlak voor tijd werd het nog even spannend, maar De Jong speelde met Aalsmeer de wedstrijd goed uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in