Martijn de Jong legt aan voor één van zijn vijf goals (foto: Orange Pictures/Henk Seppen).

Voorhout – Martijn de Jong uit Voorhout heeft met zijn handbalteam Green Park/Handbal Aalsmeer de eerste finalewedstrijd in de strijd om het landskampioenschap gewonnen. De Jong won met 37-25 van titelhouder KEMBIT-LIONS en scoorde zelf vijf keer. Als de Voorhouter volgende week weer weet te winnen met zijn team, is het landskampioenschap binnen.

Aalsmeer startte in de eerste helft een stuk sterker. Alhoewel het team van De Jong in het begin nog 3-3 gelijk stond met KEMBIT-LIONS, liep het na een tijdstraf van de bezoekers uit Limburg uit naar 7-4. Aalsmeer stond verdedigend beter en wist aanvallend vaak genoeg het net te vinden, waardoor de ruststand 20-13 bedroeg. Na rust hield De Jong met zijn team de voorsprong vast en wisten ze zelfs nog verder uit te lopen, waardoor uiteindelijk een imposante uitslag van 37-25 op het scorebord kwam te staan.

Zondag volgt de tweede wedstrijd in het best-of-three format waarin de finale voor het landskampioenschap wordt gespeeld. Als De Jong met Aalsmeer opnieuw weet te winnen, is een derde wedstrijd niet nodig en kroont de Voorhouter zich tot kampioen van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in