Hillegom/Noordwijk/Voorhout/Rotterdam – Meester Hans van den Berg is met pensioen. Donderdag werd op het Fioretti College in Hillegom afscheid van hem genomen. Alhoewel, hij pakte zelf de regie bij zijn afscheid en zong meerdere bekende popnummers met een aangepaste tekst. Hans van den Berg is een fanatieke Sparta-fan en zong een aangepaste Sparta-mars over het Fioretti. Ook Herman van Veen en Queen kwamen met andere teksten langs. Van den Berg werkte 45 jaar in het onderwijs waarvan de laatste 20 jaar op het Fioretti en daarvoor op de Witte School in Noordwijk. Hij speelde een belangrijke rol na de brand van de school in 2000 en maakte zich hard voor herbouw van de school in de karakteristieke vorm van vóór de brand.

5 REACTIES

 1. Jarenlang als collega met Hans gefietst van en naar Hillegom. Op de fiets namen we van alles door: het werk, de collega’s, de leerlingen, de politiek, privégebeurtenissen, etc. Hans zat nooit zonder gespreksstof. Er zijn ritten geweest dat ik alleen maar “ja” of “nee” kon zeggen. Je kwam er dan niet tussen bij Hans! Als het heel slecht weer was, pakte ik nog wel eens de auto.
  Hans nooit! Met het Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden, opgericht door Hans, een paar keer mee geweest met de bus(sen) naar een thuiswedstrijd van Sparta. Altijd leuk en gezellig en perfect georganiseerd door Hans. Hij zal na zijn pensioen, bezige bij als hij is, zeker niet achter de geraniums gaan zitten!!

 2. Hans was/is ‘woke’ voordat het was uitgevonden.
  Naast zijn cabaret, zijn lente- en winterfairs, zijn natte haren en kleding na een fietstocht in de regen, zijn anekdotes van Dik Trom achtige belevenissen, zijn goedbedoelde adviezen en zijn gespeelde angst voor een strenge eega ga ik dat het meeste missen, iemand die nog uit durft te komen voor zijn originele rode nest.
  Misschien wil Hans daar nog eens een gastles over geven, als de ouders het goed vinden.

 3. Zeker Bruno. Hans is oprecht sociaal begaan en tegen onrechtvaardigheid. Ik reed met Hans, al pratend, op de fiets naar huis op de Leidsevaart.
  Knal! Hans had een klapband. Oorzaak: glas op de weg voor een woonhuis. Ik reed door, haalde mijn auto op, legde de fiets van Hans achterin en bracht hem thuis. Iedereen had zijn band geplakt of de nota betaald bij de fietsenmaker, maar Hans vond het echter de burgerplicht van de woonhuisbewoner dat die het glas had moeten wegvegen voor zijn huis. Hij liet zijn band maken en ging met de nota naar de woonhuiseigenaar. Hans is zeker niet vrekkig, maar hij kreeg het voor elkaar dat de helft van de nota werd betaald door de woonhuiseigenaar.

 4. Gefeliciteerd hans je hebt het verdiend denk nog vaak aan onze gezellige tyd in de witte school met onze kinderen edward en sharleen groeten van ons allen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in