Hillegom –  De gemeente Hillegom heeft waarschijnlijk voor de zomer meer duidelijkheid over de toekomst van de Jozefkerk. Volgens wethouder Anne de Jong is er een akkoord met de Belgische investeringsmaatschappij over hoe de invulling van de kerk eruit gaat zien.

De wethouder zegt dat de staat van de kerk zodanig is dat het een verliesgevend project zal zijn voor de investeringsmaatschappij. Het bedrijf uit België kijkt nu hoe ze dat verlies in de ontwerpen kan compenseren.

Het rommelt al een aantal jaar rond de ontwikkelingen van de Jozefkerk. Lange tijd was niet duidelijk of de kerk kon blijven staan. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat sloop niet nodig is.

6 REACTIES

 1. Het ziet er echt niet die kerk, hij was nooit mooi, maar nu!!! wat een oude meuk zeg!!!!
  Waarom iets behouden wat er zo aftands uitziet? 🤷 Of is er een geheimzinnige reden dat hij er nog staat? 🤔

  • Ik woon vlak bij deze kerk en ik denk dat als de omgeving van de kerk een beetje opgeruimd wordt het wel een prima leefomgeving wordt!

   Ik vind de opmerking van Marja wel heel erg negatief, iedereen heeft recht op zijn/haar mening maar deze kerk is toch wel een markant onderdeel van Hillegom!

  • Ben je Hillegommer, Marja? Ben je bekend met de geschiedenis van deze kerk? Zo nee, hou dan je mond. Zo ja, dan begrijp ik je ondoordachte reactie niet.

 2. al woon ik niet meer in Hillegom blijft het voor mij een dierbaar gebouw. Ik ben er gedoopt, eerste H. Communie, met familie zondags naar de kerk, door de week met de klas. Altijd als ik nog in Hillegom kom doe het mij verdriet dit kerkgebouw er zo bij te zien staan. Het is een gebouw waar onze voorouders met eigen geld bij verzameld hebben. Daarom hoop ik echt dat de nieuwe investeringsmaatschappij toch nog een oplossing er voor zal weten.

  • Inderdaad. Ook de familie van der Linden was nauw verbonden met die kerk. Slopen, nee. Opknappen en de ouderen willen daar vast wel wonen

 3. Ik hoop na al die jaren van gesteggel dat er nu iets positiefs gaat gebeuren. Want vele inwoners van Hillegom hopen dat de Jozefkerk behouden blijft voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in