Teylingen – Monique de la Rie, voorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Teylingen, zal na de raadsvergadering van 20 april haar functie als raadslid neerleggen. Dat heeft zij in een brief aan burgemeester Carla Breuer laten weten.

Volgens De la Rie heeft zij gemerkt dat het, na twaalf jaar politiek actief te zijn geweest waarvan het grootste deel als raadslid, tijd wordt om het stokje over te dragen aan iemand anders. “Hoewel ik het raadswerk en de activiteiten daaromheen altijd met veel plezier heb gedaan, merk ik dat het voor mij steeds meer een herhaling van zetten wordt en dat ik er geen energie meer uit haal. Daar word ik niet beter van en het draagt ook niet bij aan de kwaliteit van het raadswerk. Daarom geloof ik dat het tijd is om plaats te maken voor een nieuw raadslid dat zich met frisse ideeën en nieuwe energie voor onze gemeente en haar inwoners kan inzetten”, zo laat De la Rie weten. Ze benadrukt dat haar beslissing niets te maken heeft met collega-raadsleden, de manier waarop de gemeente wordt bestuurd of enige onenigheid.

De in Sassenheim wonende De la Rie maakte eerder al enige tijd deel uit van de Teylingse gemeenteraad, en keerde na de verkiezingen in 2018 weer terug in de raad. Ze werd toen voorzitter van de VVD-fractie, en bleef dat ook na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Martijn de Ruiter zal haar plaats als raadslid in de fractie innemen. Wie de nieuwe fractievoorzitter van de liberalen wordt is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in