Bron: KNRM

Noordwijk – Een mountainbiker kwam zaterdag ten val op het strand van Noordwijk, nadat hij was aangevallen door een loslopende hond. Het slachtoffer had onbekende schade aan het bovenlichaam opgelopen. Na medische zorg op het strand werd de mountainbiker naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

De bemanning van het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Noordwijk werd ingeschakeld om de mountainbiker te stabiliseren. Het KHV is daarna naar de Koningin Astrid Boulevard gereden om het ambulancepersoneel op te vangen. De ambulancemedewerkers onderzochten de mountainbiker op het strand en vervoerden hem met behulp van het KHV naar de ambulance waarmee hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

41 REACTIES

  • Beetje een kort door de bocht reactie, watals een mountainbike een persoon had geraakt? Dan maar geen mountainbikes meer? En ook maar geen mensen, dit soort incidenten komen gelukkig zelden voor. Laat iedereen op zijn manier genieten van wathet syrand te boeden heeft.

  • Eens met Raymond. Niek, op bepaalde delen van het strand mogen honden gewoon los, en dat wil ik graag zo houden. Zeker niet goed te praten dat een hond een mountainbiker aanvalt, en erg naar voor de mountainbiker, maar net zoals wielrenners op het fietspad vaak denken dat het fietspad alleen voor hun is, denken sommige mountainbikers dat het strand voor hun is en rijden ze met een bloedgang en zijn ze geïrriteerd als je niet voor ze opzij gaat in hun rechte baan die ze verkiezen. Scheldwoorden zijn hen ook niet onbekend. Dan hebben ze aan mij een verkeerde en krijgen ze de volle laag terug aan scheldwoorden, maar ik kan me voorstellen dat mensen dat niet durven.

  • Pardon der hoort geen mountainbiker op het strand!!!
   Zijn het gvd de wielrenners niet maar mountainbiker lekker de weg op der mee!!
   De honden houden hun ook aan de regels van 1april tot met 1 oktober!!!
   Dus nu mogen ze lekker op het strand dollen!!!

  • Of geen mountainbikers meer op het strand. Heel vervelend dit. Maar daar hoeven andere hondenbezitters niet onder te leiden. En ik kan mij ook voorstellen dat een hond wordt geprikkeld in zijn jachtinstinct als er ineens een fietser voorbij komt scheuren op het strand.

  • Als dit deel een losloopgebied is voor honden dan zou ik als mountainbiker daar niet gaan rijden. Er zijn zat andere plekken waar je heerlijk kan fietsen. De losloopgebieden zijn al schaars.

   Wat is de reden dat de hond de fietser aanviel?
   Was de hond geschrokken?
   Dat maakt dat de aanval van de hond te verklaren kan zijn, maar het praat de aanval niet goed natuurlijk.

   Ben gewoon nieuwsgierig naar hoe dit is verlopen.

  • Dus als een onverlaat zijn hond iemand laat aanvallen, geen honden meer op het strand. Misschien moeten ze die „ dieren“ die altijd hun troep op het strand achter laten ook van het strand verbannen. Wordt het lekker rustig.

 1. Eerst maar even het grondig onderzoek afwachten wat ongetwijfeld is ingesteld. Omroep Bollenstreek we hebben niets aan deze vorm van media. Graag serieuze en grondige journalistiek.

 2. Je kan nergens wandelen of er komt weer zo’n fietsend stuk midlife crises voorbij. Donder lekker op van het strand met je crossfiets.

 3. Het strand wordt door onze gemeente gezien als openbare weg en kent vele soorten gebruikers. Denk aan wandelaars, vissers, paarden, auto’s en trekkers en ook fietsers. Er zijn verschillende spelregels die staan in de APV om het gebruik in goede banen te leiden. Ook zijn er ongeschreven regels. Een fietser past zijn snelheid aan bij drukte en als een hond niet luistert naar het baasje blijft die aan de lijn. Het is pas een aantal jaren toegestaan om vanaf 1 oktober op het strand te fietsen maar dan weer niet voor de boulevard. Als iedereen zich aan de regels houdt en gezond bestand gebruikt kan iedereen genieten van ons mooie strand.

 4. Ik loop elke week hard op het strand en er gaat geen week voorbij of er komt weer een hond op me af die niet naar zn baas of bazin luistert. Vaak letten ze meer op hun telefoon dan op de hond. Honden prima maar hou ze aangeliind als ze niet luisteren.

  • Niet hardlopen op losloop gebied van honden als je dat vervelend of met grote boog eromheen. Mijn ervaring is als hond aan de lijn is dat hardlopers dan nog steeds denken dwars langs een hond te kunnen rennen. Dat gaat niet
   Een hond heeft jacht instinct en reageert op alles wat beweegt en en dier schtikt ook als je er vlak langs rent

 5. Thomas legt precies uit hoe het op het strand geregeld is met de regels, en juist daar zit het probleem als men zich niet aan de regels houd gaat het mis. Maar er moet mij wel iets van het hart. Heel veel, zo niet de meeste honden bezitters hebben hun dier niet in de hand maar kunnen of willen die dieren niet corrigeren. Er gebeuren veel te veel ongelukken met honden, Weerloze kinderen worden verminkt. Als je er wat van zegt krijg je vaak een grote bek van de honden bezitters! Met als argument hij doet niets. Maar dit geld voor al die a sociale weg gebruikers , wielrenners die je uit schelden of bespuwen, ook oudere en jongere e bikers die het normaal vinden, vaak met een opgevoerde ebike, om met z’n tween naast elkaar te blijven fietsen op de meeste fietspaden die hier niet geschikt voor zijn. En dan nog maar niet te spreken van de laatste laatste fietsplaag die op ons af komt, n.l. die opgevoerde dikke banden fietsen, fat bikes of zo waarop jonge kinderen door wijken, straten en over fietspaden scheuren Op opgevoerde fietsen, ruim 40 km per uur!. Geen helm op en onverzekerd, want een opgevoerde fiets is niet te verzekeren!! Welke ouders, want daar zit het probleem, laten hun kinderen hierop scheuren . Pak je verantwoordelijk allemaal. Dan hadden we al deze problemen niet. En waarblijft de wetgeving om hier iets aan te doen, en waar is de handhaving vraag ik mij af. Houd rekening met oudere fietsers. Die zijn niet zo snel denk daar eens aan.

 6. Bo verstrekt feitelijk nieuws,Petra, en daar heeft iedereen wat aan. Als er n.a.v. dit incident vervolgnieuws is zal BO dat ongetwijfeld melden. Zo werkt dat. Dat is grondig en serieus. Nogal neerbuigende reactie van u.

 7. Waar je ook fietst of hardloopt strand of bos altijd zijn er wel agressieve honden die in je kuiten bijten. Zo irritant.honden zijn op dat gebied niet te vertrouwen. Zo gek van. Honden kunnen die prikkel niet aan dat er iets snel voorbij komt. Wil niet zeggen alle honden zo zijn, zijn ook baasjes bij die hun hond dan vast houden als er een fiets of hardloper voorbij komt maar vele ook niet. Dat is jammer. Heb het nog nooit andersom zien gebeuren dat een fietser of hardloper een hond bijt. Als je weet dat je hond dit doet. Ga op cursus om het hem af te leren of anders vast houden. Ook gezien dat honden op spelende kinderen afkomen op het strand. Dat moet je niet willen. Dan zegt het baasje hij doet niks hoor. 9 van de 10 niet maar altijd zit er 1 tussen die wel hapt. Verschillende keren gelukkig niet helemaal dat een hond probeer te happen. Laatst in het bos waar ik hardliep kwam er ook een hond achter me aan voelde dat hij misbeet gelukkig ben door gerend. Ken wel stoppen en wat zeggen heeft geen zin wordt ik als nog gebeten. Daar zit ik niet op te wachten. Heb geen hekel aan honden, maar op dit punt is het gewoon een ergernis. En als je wel gebeten wordt is het zuur moet je een tetanus prik halen. Hopen dat het niet gaat ontsteken. Dan begint de ellende pas.

 8. Waar je ook fietst of hardloopt strand of bos altijd zijn er wel agressieve honden die in je kuiten bijten. Zo irritant.honden zijn op dat gebied niet te vertrouwen. Zo gek van. Honden kunnen die prikkel niet aan dat er iets snel voorbij komt. Wil niet zeggen alle honden zo zijn, zijn ook baasjes bij die hun hond dan vast houden als er een fiets of hardloper voorbij komt maar vele ook niet. Dat is jammer. Heb het nog nooit andersom zien gebeuren dat een fietser of hardloper een hond bijt. Als je weet dat je hond dit doet. Ga op cursus om het hem af te leren of anders vast houden. Ook gezien dat honden op spelende kinderen afkomen op het strand. Dat moet je niet willen. Dan zegt het baasje hij doet niks hoor. 9 van de 10 niet maar altijd zit er 1 tussen die wel hapt. Verschillende keren gelukkig niet helemaal dat een hond probeerde te happen. Laatst in het bos waar ik hardliep kwam er ook een hond achter me aan voelde dat hij misbeet gelukkig ben door gerend. Ken wel stoppen en wat zeggen heeft geen zin wordt ik als nog gebeten. Daar zit ik niet op te wachten. Heb geen hekel aan honden, maar op dit punt is het gewoon een ergernis. En als je wel gebeten wordt is het zuur moet je een tetanus prik halen. Hopen dat het niet gaat ontsteken. Dan begint de ellende pas.

  • En dan loop je op de Veluwe met de hond keurig aangelijnd en wordt je van je sokken gereden door een mountainbiker die achterop komt. Zonder bel op de fiets natuurlijk, niet even roepen dus je krijgt niet eens de kans om aan de kant te gaan. Als mensen nou eens wat meer rekening met elkaar houden kan iedereen er van genieten buiten te zijn.

 9. Gewoon geen honden in de natuur, daar horen ze niet. Je ziet toch ook geen mensen met hun kat of hamster in het bos lopen? Laat hem uit in je tuin of neem geen hond.

 10. Pardon der hoort geen mountainbiker op het strand!!!
  Zijn het gvd de wielrenners niet maar mountainbiker lekker de weg op der mee!!
  De honden houden hun ook aan de regels van 1april tot met 1 oktober!!!
  Dus nu mogen ze lekker op het strand dollen!!!

 11. Er wordt nergens gesproken over wat het “aanvallen” inhoud.
  Is dat alleen maar blaffen geweest doordat deze geschrokken is doordat de fietser er ineens was? En is hij daarvan geschrokken en daardoor op zijn bek gegaan?
  Ik denk dat het allemaal wel meevalt met “aanvallen” anders had hij wel gewond geweest aan zijn benen door bijtwonden in plaats van gewond aan bovenlijf door zijn fiets.

 12. Als dit deel een losloopgebied is voor honden dan zou ik als mountainbiker daar niet gaan rijden. Er zijn zat andere plekken waar je heerlijk kan fietsen. De losloopgebieden zijn al schaars.

  Wat is de reden dat de hond de fietser aanviel?
  Was de hond geschrokken?
  Dat maakt dat de aanval van de hond te verklaren kan zijn, maar het praat de aanval niet goed natuurlijk.

  Ben gewoon nieuwsgierig naar hoe dit is verlopen.

 13. Ik vind zowel de eigenaar als de hond irritant, op strand komen die krengen tegen je op springen en de eigenaar die z’n hond aan moet lijnen koopt een lijntje van een meter of 20.
  Misschien een mtb parcour op het strand met een bord verboden voor aanvallende honden ?

 14. Wij hebben zelf zo als gezegd wordt een hoog risico hond , hij heeft in zijn zeven jaar nog nooit wat gedaan, maar ben wel voorstander voor geen los loop gebied, dit omdat er steeds meer mensen zijn met een hond , die niet hun hond lezen.
  Mensen zien een bord losloopgebied , en klik maar los , hoe dom kan je wezen !
  Zelf vraag ik of ze hun hond kunnen aanlijnen of dat ik mijn hond ook maar moet los klikken, meestal klikken ze hun hond vast.
  De meeste bijtincidenten komen voor , door domme mensen ( excuus hiervoor)
  Maar niet elke hond vindt contact leuk met zowel dier of renende mensen of fietsters
  Mensen leer je hond en zeker het ras kennen
  En meer voorlichting voor kleine kinderen, zo kan iedereen weer normaal een hond hebben

 15. misschien is hier voor de zoveelste keer het woord “aangevallen” gebruikt terwijl het uitvallen was of blaffend achter een fietser aan lopen. Misschien is hier het woord aangevallen wel, bij uitzondering, op de juiste manier gebruikt en is het been van deze fietser nu aan gort. In mijn beleving komt het vaak voor dat aanvallen gebruikt wordt terwijl het eigenlijk uitvallen of grommen is. Ook vaak hondeeigenaren die zeggen dat hun hond aangevallen is door een andere hond. En als je dan vraagt hoe het was bij de dierenarts zeggen ze: daar ben ik niet geweest. Wel, dan is je hond ook niet aangevallen. Want bij aangevallen is of dood of gewond. Daarnaast vraag ik me af of dit gebied een losloopgebied is en of het toegestaan is om daar met de mountainbike te fietsen. En iedere fietser weet toch…. als een hond achter je aan komt, stop je. En als het nodig is zet je je fiets tussen jou en de hond in. Maar… misschien dat deze ‘journalist’ nog beginnend is en nog niet weet hoe je goede verslaggeving doet.

 16. Geen loslopende honden meer op het strand. Nergens meer. Gewoon lekker aan de lijn. Doen wij altijd en overal met onze twee honden. Alleen thuis op ons eigen terrein mogen ze los.

 17. Uw betoog is vol speculaties en onjuistheden.
  “Misschien…, misschien…..,in mijn beleving…..,ik vraag me af.” Voorts….als er aangevallen is dient er niet persé een wond te zijn of dat de dood ingetreden is, zoals u aangeeft. U beticht de journalist als ” beginnend en nog niet goed wetend wat goede verslaggeving is.” Ik vind zijn artikel feitelijke en objectiever dan uw warrige, aanmatigende en subjectieve commentaar, meneer Taurus.!

 18. Arme honden, nooit eens lekker rennen en ravotten op het strand, het water in rennen en socialiseren met andere honden. Neem dan geen honden.

 19. Als een net gebeten slachtoffer door 2 bello’s, met de naam dat “doen ze normaal nooit.”
  Kan ik je vertellen dat elk beest wat zichtbaar niet onder controle van zijn eigenaar staat, wat mij betreft stante pede mag worden afgeschoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in