Een deelnemer gaat onderuit (foto: Richard van Egmond).

Noordwijk – Tientallen mountainbikers hebben het zondag tegen elkaar opgenomen op het Noordwijkse strand bij de MTB Beachrace. De deelnemers reden twee rondjes van 27 kilometer over het strand tijdens het evenement, dat de komende maanden nog eens vier keer wordt overgedaan op andere locaties langs de Nederlandse kust. Bij de mannen ging Daan van Sintmaartensdijk er met de eerste plek vandoor, bij de vrouwen won Marielle Trouwborst.

Het evenement is bedoeld voor wielrenners en mountainbikers die ook in het winterseizoen wedstrijden willen rijden. Iedereen mag meedoen met de races, van recreanten tot profs. Echter is het niet voor iedereen het doel om te winnen volgens de organisatie: “Vooraan wordt er gereden voor de eer, achteraan voor de sfeer.”

De mountainbikers reden langs de Noordwijkse kust tot het keerpunt bij Katwijk, om vervolgens het rondje terug in te zetten richting strandpaviljoen De Zeemeeuw. De race in Noordwijk was de eerste van vijf races: de mountainbikers nemen het ook nog tegen elkaar op in Katwijk, Wijk aan Zee, Scheveningen en Renesse.

De foto’s zijn van Richard van Egmond:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in