Foto: Nick Vink

Noordwijk – Deze maand bestaat Museum Engelandvaarders 7,5 jaar en dat jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Daarom konden bezoekers op zaterdag 18 maart gratis bij het oorlogsmuseum naar binnen en waren experts aanwezig om al hun vragen over de Engelandvaarders te beantwoorden. 

‘Het verhaal van Anton Schrader, dat moet je écht horen’, enthousiast begint Sierk Plantinga, vrijwilliger bij het Museum Engelandvaarders, met zijn verhaal over de oorlogsheld. De historisch onderzoeker vertelt honderduit over de verhalen van de Engelandvaarders, terwijl de bezoekers ademloos luisteren. Voorzitter van het museum Jaap Rosen Jacobsen, zelf de zoon van een Engelandvaarder, is erg trots op het museum. ‘Het is zo belangrijk dat deze verhalen verteld blijven worden. Kijk ook maar eens naar de situatie in Oekraïne, dat laat echt zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.’ 

Verslaggever Nick Vink ging langs bij het Museum in Noordwijk. Luister hieronder naar de audioreportage waarin Nick samen met secretaris Fieke Krikhaar door het museum loopt. 

 

3 REACTIES

  1. Fantastisch dat er aandacht gegeven wordt aan dit mooie kleine en belangrijke museum .Het Museum biedt zoveel interessante informatie en is prachtig opgezet door de vrijwilligers .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in