Noordwijk – De Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk is niet te spreken over het Beheerplan groen 2023 – 2027 van de gemeente Noordwijk. In een brief aan het college en de gemeenteraad spreken zij hun teleurstelling uit over het feit dat de plannen niet verder gaan dan het handhaven van de huidige situatie.

Nergens in het rapport wordt volgens Natuur- en Vogelbescherming berekend wat meer en beter groen de gemeente kost, en nog belangrijker: wat het de gemeente oplevert. De vereniging stelt dat bomen zorgen voor wateropvang en werken tegen hitteoverlast en dat extra groen de waarde van huizen en bedrijfspanden verhoogt en de luchtkwaliteit verbetert.

De groene omgeving verbeteren past in de kuuroordgedachte, aldus Natuur- en Vogelbescherming. Zij pleiten voor een nieuw Beheerplan groen, waarbij  kwaliteit en kwantiteit van het groen in de hele gemeente worden verbeterd.

3 REACTIES

  1. Ook zonder kuuroord is meer-en beter groen goed voor de inwoners van onze gemeente, maar lastig te verdedigen naar mensen die al jarenlang wachten op nieuwbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in