Sassenheim – Het hoofdveld van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim was zaterdagmiddag 30 september het toneel van de Rugby League interland tussen Nederland en Noorwegen. De Nederlandse ploeg bleek in Sassenheim veruit de sterkste met een eindstand van 58 – 22.

In de eerste helft was het Nederlandse team, onder leiding van hoofdtrainer Dave Hunter, duidelijk de betere ploeg en kwam al snel op een voorsprong van 10-0. Ondanks de maar liefst tien debutanten en een nieuwe captain, was er bij Nederland dus geen vuiltje aan de lucht. De teams gaan de rust in met een tussenstand van 28-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de thee komen de Noorse Vikings enigszins terug en lijkt er bij Nederland een beetje gas teruggenomen. De Noren weten tot vijftien minuten voor tijd het verschil terug te brengen naar 42 – 22. Maar na een paar goede acties van de Nederlandse wings breidt Oranje de voorsprong uit naar de uiteindelijke 58 – 22 overwinning. 

Op het terrein van The Bassets werd een Rugby League wedstrijd gespeeld, dit is een ander soort rugby dan het populairdere Rugby Union. Verschillen tussen de twee soorten rugby zijn bijvoorbeeld het aantal spelers in het team en het aantal punten dat gescoord mag worden. Zo staan er bij Rugby League maar 13 spelers op het veld, waar er bij Rugby Union 15 in actie mogen komen. Ook zijn de welbekende scrums en line-outs geen onderdeel van Rugby League. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in