De huidige Giraffe (foto Sophia Scholen)

Hillegom – Een nieuw gebouw voor basisschool de Giraf met een sporthal gaat 17.920.680 euro kosten. Tijdens een commissievergadering donderdag boog de politiek zich over het bedrag van 10 miljoen dat nu extra nodig is voor de nieuwbouw in de wijk Elsbroek. De school, het sportcomplex, een kinderdagverblijf en inrichting van de buitenruimte vallen onder het nieuwe budget. Ook sloopkosten en tijdelijke huisvesting zorgen voor tegenvallende kosten. Met dit budget kan de school energieneutraal worden gerealiseerd. Hillegom wil in 2050 helemaal energieneutraal zijn. Politieke partijen lieten weten geschrokken te zijn van het hogere bedrag, maar de gemeente is verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting en voor het geld krijgt Hillegom een mooi schoolgebouw en sporthal.

2 REACTIES

  1. Zo we durven wel in deze tijd. Wie moeten dit weer opbrengen? Is dit nou echt nodig, Hillegom heeft al een mooie sporthal is dit niet wat overkill. Denken we nog aan niet mogen bouwen van huizen vanwege het stickstofbeleid. Energie neutraal is mooi maar zijn er geen anderen oplossingen. Noordwijk besluit vanwege de hoge kosten mbt de Schelft een andere oplossing, kan Hillegom dit niet of klotsen de financiën tegen de klippen op. Is het hier nice to have of neem to have beleid.

    • To be or not to be:that is the question🧐 oftewel: helemaal de weg kwijt in Hillegom:”verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting” MAAR OOK VOOR ONDERBOUWING VAN DEZE BELACHELIJKE OVERSCHRIJDING RICHTING DE INWONERS VAN HILLEGOM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in