Vertegenwoordigers van gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek en woonstichting Stek. Bron: Stek

Hillegom/Lisse/Teylingen – Meer sociale huurwoningen, woningen verduurzamen en het voorkomen van woningbouwvertraging zijn de belangrijkste speerpunten van de samenwerking tussen Huurdersbelangenvereniging Bollenstreek (HBVB), Woonstichting Stek en de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen voor het komende jaar. Deze partijen hebben maandag nieuwe prestatieafspraken ondertekend met doelen die ze in 2024 willen behalen.

Een van de belangrijkste doelen is het creëren van sociale huurwoningen. Niet alleen door nieuwe te bouwen, maar ook door bestaande woningen te splitsen en het delen van woningen te stimuleren. De gemeenten en Stek gaan in 2024 door met de doorstroomadviseur, zo worden er grotere woningen achtergelaten voor gezinnen door mensen die kleiner kunnen wonen.

Alle partijen beamen dat het woningtekort in de Bollenstreek te groot is. Stek en de gemeenten gaan onderzoeken hoe lage- en middeninkomensgroepen sneller aan een woning kunnen komen. Ook jongeren hebben het moeilijk om aan een woning te komen, daarom blijft de afspraak om jongerenwoningen aan te bieden met behoud van inschrijfduur van kracht in 2024.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in