foto GGD

Bollenstreek – Zorgmedewerkers, 60-plussers en mensen met een griepprikuitnodiging kunnen zich vanaf 4 oktober weer vaccineren voor het coronavirus. Deze ronde loopt tot en met eind december. Bollenstrekers kunnen van dinsdag tot en met zaterdag terecht bij de vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden.

Voor deze vaccinatieronde wordt een aangepast vaccin gebruikt dat de best beschikbare bescherming biedt tegen de huidige varianten van het coronavirus. Het doel is om de bescherming tegen het coronavirus te versterken en de druk op de zorg te verminderen, aangezien het virus vooral in de herfst en winter aanwezig is.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen een persoonlijke uitnodigingsbrief per post vanaf 19 september. Mensen buiten deze groepen die willen worden gevaccineerd, kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij de GGD.

12 REACTIES

  1. Ik heb me 3 maal laten inenten tegen Corona. Dat moet afdoende zijn naar mijn mening. Straks word je elk jaar verwacht voor een inenting. Dan stellen die coronavaccins eigenlijk krachtdadig niets voor. Eén keer in mijn leven geënt tegen mazelen, de bof, difterie, tetanus en de pokken en ik zal nog wel iets vergeten zijn. Dat wordt toch ook niet om de zoveel tijd herhaald? Ja, tetanus indien nodig als je een wond hebt met straatvuil erin. Ik ben er klaar mee. Heb nu genoeg ondefinieerbaar spul in mijn lijf. Ik ben 69 jaar. Genoeg is Genoeg!

  2. Lekker dichtbij allemaal.ik kan niet lopen.heb geen vervoer.geen auto .kan niet met de bus.scootmobiel red dat ook niet .kids wonen ver weg.

  3. Joris, hebben artsen en virologen het altijd bij het rechte eind? Hoe vaak spraken virologen en artsen elkaar tegen tijdens de Coronatijd?Hoeveel mensen kregen Corona terwijl ze wel (meerdere malen) ingeënt waren?
    Hoelang is dit “aangepaste vaccin”vooraf getest? Hoe kan men weten of dit “aangepaste vaccin” werkt? Je hoeft geen medische achtergrond te hebben, maar een redelijk verstand om te concluderen dat er vele “mitsen en maren” zijn bij de nieuwe ronde van inentingen beste Joris!

  4. Waarom niet bij je eigen huisarts, assistente kan dat best tussendoor even doen. Zorgorganisaties (zoals in de vorige periode) kunnen dit ook heel goed zelf ook voor hun bewoners en medewerkers. Bij de vorige ronde waren er ook genoeg vrijwilligers (verpleegkundige, gepensioneerde artsen) die zich wilde aanmelden. In eigen woonplaats vaccineren moet toch mogelijk zijn. Scheelt weer een hoop verkeersbewegingen, lees milieu, klimaatbeheersing wat toch zo belangrijk gevonden wordt en je doet inderdaad gelijk recht aan de mensen die een slechte mobiliteit mogelijkheid hebben. OV is voor velen ook te duur geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in