impressie: Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Groep

Noordwijk – Het consortium van Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Groep, dat Hotels van Oranje heeft overgenomen, streeft ernaar het gebouw op zo kort mogelijke termijn wind- en waterdicht te maken. Dat wordt gemeld in een persbericht. Inmiddels is gestart met het opruimen van de bouwplaats. Het Witte Huis en het Boulevard Hotel worden binnenkort gesloopt. 

De bestaande plannen voor de herontwikkeling van Hotels van Oranje (Hotel van Oranje en Residence van Oranje) worden nu uitgewerkt. Het consortium streeft ernaar om in 2025 te starten met de met de opbouw van twee nieuwe verdiepingen. Voor Hotel van Oranje wordt een nieuwe exploitant gezocht. De plannen voor de appartementen in Residence van Oranje worden aangepast, zodat ze beter aansluiten bij de huidige markt. Het bestaande ontwerp van de gebouwen blijft echter het uitgangspunt.   

Verdere mededelingen over de overname wil het consortium niet doen.  

11 REACTIES

 1. Mooi dat er weer ook al is het beperkt nieuwe informatie is. Al met al gaat het nog wel even duren dus, maar dan kan ook niet anders. Zou mooi zijn als ‘de Lange van der Plas ook nog even de restanten van de kraanfundatie verwijderd en het hek weer op de terreingrens terugzet daar waar het hoort, op de terreingrens en niet op de openbare weg. Dan is het trottoir ook weer beschikbaar voor mindervaliden. Voor een omgevingsmanager ligt in Hvo & RvO 2.0 nog een mooie taak, daar schortte het nogal aan…. 😉

  • En wat van het openstellen van de openbare weg. Los nog van het vernielen van een openbaar pad aan het vuurtorenplein. Beide waren voor minder valide belangrijk om zonder omwegen op de boulevard te komen.

 2. Menno er zal wel een nieuw kraan komen maar als er veranderingen aan gebracht worden moet dat toch aangevraagd worden of zijn ze zo blij blij bij de gemeente dat nu alles mag ? Want regels zijn toch regels .Maar eerst zien en dan geloven want een jaar is nog lang .

 3. Werd tijd. De boulevard in Noordwijk lijkt wel een oorlogsgebied met dat halve gesloopte hotel. Hoop dat er nu schot in komt.

 4. Dus kort samengevat: start afbouw HvO 2025, 2 jaar bouwtijd om alles te upgraden volgens het oorspronkelijke plan. Heropening voorjaar 2027. RvO optimaliseren binnen de bestaande kaders van de al verstrekte vergunningen maar dan met ‘marktconforme’ prijzen. Herontwikkeling RvO in 2025, start van de bouw nadat minstens 50% van de appartementen verkocht zijn en een aannemer is geselecteerd die ook capaciteit heeft (is overigens ook van toepassing voor HvO), dus start bouw op zijn vroegst voorjaar 2026. (Bouwtijd totaal 2-3 jaar) voordat alles opgeleverd is inclusief infrastructuur, wegen en terreinen is het dus voorjaar 2029. Parallel daaraan lopen de ontwikkelingen van de Adriaan van Erk groep die, en dat kan je ze niet kwalijk nemen haar investering van 60 mio zal optimaliseren. Denk hierbij aan het Gat van Palace, Zinger, Bosweg, Vuurtorenplein etc.
  Tot 2030 zal Noordwijk dus nog even een ‘7 steren bouwplaats’ zijn, daarna kan de andere slogan weer afgestoft worden…..
  Dat betekent dat we ‘met z’n allen’ nog wel even met de situatie moeten leven, maarja zoals mijn moeder vroeger al zei als we thuis weer gingen verbouwen: ‘het moet eerst een rommel worden voordat het weer netjes wordt. Dat eerst is geluk, nu de rest nog 😉
  @Piet, ja er zal zeker weer een kraan komen, waarschijnlijk wel meer dan 1. De vraag is of deze dan op stoep (is openbare weg) moet staan of op eigen terrein. In alle gevallen zal er een deel of in zijn geheel een veiligheidszonde van toepassing zijn rondom de contouren van de werkzaamheden om het risico van vallend materiaal tijdens de bouw te beheersen. En ja, het zou mijn verbazen als de Gemeente daar heel erg moeilijk over gaan doen, op naar 2029-2030 dus!

 5. Mooi menno vergeet je het hele lange voor traject dan niet,hoe de rotzooi op zee tot stand is gekomen.
  Zal het grote instuut eerst zichzelf moeten onderzoeken waarom er de laatste 40 jaar sinds het al oude palace alleen maar maatregelen tegen het toerisme en horeca zijn genomen en de gevleugelde uitspraken uit de jeugd mondain exclusief niet zijn binnen gehaald.
  De meeste toeristische bedrijven door steeds hogere leges en meer regels zijn vertrokken de boel gesloten.
  Waarom de ondernemers niet serieus weren genomen.
  Waarom zijn calisplein en jan kroonsplein nooit bebouwd en inclusief de locaties nabij de racebaan door nw zee.
  Ondanks de grond in gemeente handen was/is,…
  De preses weet de zelfrechtvaardiging van hun beleid niet te vinden en te communiceren door incompetentie.
  Door te werken met bloedlijnen met dezelfde namen authoriteit en technocratie zal er niet veel veranderen,…het weggetje tussendoor zullen we moeten vergeten,…ook de zienswijze langdurige stagnatie is een crime voor ontwikkeling,…

 6. En wat dit allemaal voor omzetderving voor de boulevard horeca betekent en al heeft betekent, daar hoor je niemand over. Om het over imago schade voor Noordwijk zee bij de toeristen, maar niet te hebben.

 7. Elders is te lezen dat hele complex verkocht is voor 65 miljoen. Zal hopelijk genoeg zijn voor Bram en Charles , de vorige eigenaren, om er zonder kleerscheuren van af te komen. Ze waren toch van plan om te stoppen want 65 en 66 jaar. Bron :De Telegraaf van vandaag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in