VAB in Voorhout (foto VAB)

Bollenstreek – MeerVAB B.V. is in maart officieel opgericht en gaat de afvalinzameling, -scheiding en -verwerking regelen in de Duin- en Bollenstreek. Het bedrijf is een samenwerking tussen Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) en Meerlanden. Werkzaamheden vinden plaats op het VAB-terrein aan de ‘s-Gravendamseweg naast het spoor bij Piet Gijs en er is een plan voor een nieuwe grondstoffenhal.

De verwachting is dat de nieuwe grondstoffenhal begin 2026 gereed is, met sloopwerkzaamheden die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 zullen beginnen.

Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden binnen het bedrijf door kunnen gaan terwijl er gesloopt en gebouwd wordt, is er een tijdelijke plek gevonden naast het huidige terrein.  De afspraken voor het huren van deze plek zijn al gemaakt en zodra de vergunningen zijn verleend, kan de sloop beginnen.

MeerVAB heeft tot en met eind 2023 het terrein van de NS gehuurd. Het huurcontract was afgelopen, maar de VAB heeft een bedrag betaald om de grond van de NS eeuwigdurend in erfpacht over te nemen.

4 REACTIES

  1. En wie gaat dat betalen de inwoners van de bollen streek . En als er winst gemaakt wordt gaat het geld naar de aandeel houders gem Noordwijk en consorten.

    • Je kan gewoon van dit dure systeem, de Meerlanden bellen, de prullenbakken opzeggen en laten ophalen en je pasje inleveren. En zelf een eigen container kopen en contract nemen bij een andere aanbieder. Als je je bak maar sporadisch aan de straat zet ben je veel goedkoper uit dan via de gemeente. Hoewel dit in de belastingen zit verwerkt zou je het niet als belasting mogen zien maar een soort kostendekkende nutsvoorziening. Of is afvalverwerking stiekem toch een winstgevende handel? Dan weg ermee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in