(archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – Ad Jongenelen en Martijn Kortleven worden volgende week dinsdag voorgelegd aan de gemeenteraad als kandidaat-wethouders. Jongenelen volgt Alois Eberharter op die deze zomer opstapte als wethouder namens de Partij voor de Inwoners. Jongenelen komt uit Heerhugowaard. Na veertien jaar raadslid geweest te zijn in Heerhugowaard was hij bijna 4 jaar wethouder in Langedijk en verantwoordelijk voor het ruimtelijke domein. Daarna was hij negen maanden wethouder in Alkmaar, maar zijn partij stapte in maart van dit jaar uit de coalitie. Hij was bestuurlijk actief voor lokale partijen.

Martijn Kortleven wordt de wethouder die onafhankelijk van welke partij dan ook werkt. Hij komt uit Waddinxveen en was daar bijna 3 jaar raadslid en bijna 2 jaar wethouder. Hij krijgt ruimtelijke ordening als portefeuille. Kortleven heeft een onderwijsachtergrond, maar was interim-manager na zijn periode als wethouder. Ook hij was verbonden aan lokale partijen.

Na de ruzie tussen de coalitie-partijen gaat men in Noordwijk aan het werk met een raadsagenda. Tijdens besprekingen hierover werd ook besloten om het college uit te breiden met één wethouder. Noordwijk telt straks vijf wethouders.

6 REACTIES

  1. Mooi die politieke herstart na adviezen van verkenner en informateur. NZlokaal steunt het college en er komen 2 nieuwe wethouders bij. Toch niet echt ‘recht zo die gaat’.

  2. O jee, we hadden al ambtenaren ro die de Voorstraat niet kenden.
    Nu een ro wethouder die nieuw is in Noordwijk. Van 0 af aan starten weer.
    Echter gelukkig niet bekend met de huidige gang van zaken.
    Advies: praat meer met bewoners, start minder onderzoeken.

  3. Goed om te horen dat er twee nieuwen wethouders komen ik wens ze heel veel succes en geef ze de goeden raad dat ze vanaf het begin van hun aanstelling op hun eigen strepen staan en zich niet laten inpakken door dat zooitje wat er nu zit het is er een zieken benden de hele gemeente Noordwijk het zo genaamde “”kuuroord””

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in