Veel belangstellenden volgden de discussie over de Schelft en het zwembad.

Noordwijkerhout – Tijdens een politieke bespreking woensdag van de diverse scenario’s voor een nieuwe Schelft en zwembad is een duidelijk oordeel van de gemeenteraad uitgebleven. Wel gaat wethouder Ter Hark vrijdag een nieuw voorstel brengen dat dinsdag 16 mei tijdens een extra vergadering wordt besproken. Hij maakt dit voorstel op basis van de discussie van woensdagavond.

Alleen NZLokaal bleek tijdens de commissievergadering voorstander voor het meest uitgebreide scenario. Coalitiepartij CDA is onderling verdeeld: de helft wil een nieuwe Schelft en zwembad, de andere helft van de fractie wil geen zwembad. Deze raadsleden pleitten voor een betere invulling van BinnenZee om zo een nieuw zwembad in Noordwijkerhout te voorkomen. Daar sloot Lijst Salman zich bij aan. Deze partij wil graag uitstel van de beslissing over een nieuwe Schelft. Het liefst willen ze zo lang mogelijk de tijdelijke Schelft gebruiken om zo beter allerlei ontwikkelingen nog te kunnen bekijken. Dat vindt de PvdA ook, maar zij kiezen wel voor een nieuw zwembad.

De VVD kiest voor een nieuw zwembad én Schelft, maar dan een wat kleinere hal. Wel moet de eigen wethouder dan met een passend dekkingsvoorstel komen. MetLef maakte dezelfde keuze. De Partij voor de Inwoners kiest voor een nieuwe Schelft zonder zwembad. Deze partij wil duidelijkheid geven en maakt deze keuze vooral vanwege de hoog opgelopen kosten. Ook de andere partijen maakten duidelijk dat het een lastige keuze is. GroenLinks is voor een nieuwe Schelft en zwembad. D66 en Puur kiezen voor alleen een zwembad. Daar neigt Jaap de Moor ook naar. Een duidelijke meerderheid voor een bepaald scenario kwam er niet.

4 REACTIES

  1. Houden ze er ook rekening mee met al die gezinnen met kleine kinderen?Die MOETEN nu door weer en wind naar andere dorpen voor zwemles.Laat staan wat t ook voor de oudere teweeg brengt.Schandalig toch?
    Wat heet sociaal.

  2. De gemeente Katwijk (66.000 inwoners ) heeft volgens mij ook maar een zwembad,de gemeente Noordwijk ( 42.000 inwoners ) zou er dan een tweede zwembad op na houden ? en dan straks klagen dat de gemeentelijke belastingen omhoog gaan.

  3. Uitgangspunt: er moet een bibliotheek in NWH blijven.
    Er wordt nu vanuit B en W een onmogelijke keuze voorgelegd. Een Schelft met zwembad maar ten koste van de bibliotheek en gemeentehuis.
    Politiek laat je niet verleiden tot deze discussie want je wint het een ten koste van het ander. Onderzoek of het allemaal niet kleiner / eenvoudiger kan. Een kleinere Schelft, een eenvoudig zwembad en carnaval enkele dagen per jaar elders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in