Op 10 september was het weer raak aan de Herenweg in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – Na de VVD hebben ook de fracties van het CDA en de Partij voor de Inwoners vragen gesteld aan B&W van Noordwijk over de verkeersveiligheid in de gemeente. Ditmaal gaat het over de Herenweg in Noordwijkerhout. Op 10 september sloeg daar een auto met hoge snelheid over de kop. Omwonenden uitten daarbij wederom hun zorgen over het harde rijden.  

CDA en PvdI zijn van mening dat eerdere maatregelen om de snelheid omlaag te krijgen niet voldoende hebben gewerkt. Ze willen weten of B&W in het verleden contact hebben gehad met bewoners van de Herenweg en wat hieruit is gekomen. 

Tenslotte stellen de partijen voor een permanente snelheidsmeter of een hogere verkeersdrempel te plaatsen in de Herenweg.  

4 REACTIES

  1. Als de politie eens in de mnd een keer controleren in heel Noordwijk want er wordt overal tehard gereden als ze eenmaal weten dat er een keer gecontroleerd wordt laten ze het wel . Maar ja de politie heeft geen tijd demonstratie hier en te weinig manschappen . En zo blijft het een zooitje op de weg . Want ze hebben allemaal haast .

  2. Hup en weer een motie voor de bühne, kost per motie verwerking etc fors wat geld. (Verkeerd) regels zijn er niet voor niets. Als mensen zich er nu eens aan houden! Dan is er ook minder politie nodig, oeverloos gewauwel in de politiek en meer tijd en aandacht voor elkaar; dat maakt ons pas als maatschappij.

  3. Gemeente Noordwijk doet vrijwel niks. Ze reageren of niet op vragen via e-mail of ze geven een antwoord zonder inhoud, puur om er weer even vanaf te zijn. Buren hebben een keer contact gehad met de iemand van de gemeente. Die zag de gevaren, helaas waren de maatregelen slechts voor de bühne (2 schuine strepen iemand z’n voortuin in en nog een keer 50 op de weg). Voor het stukje waar dit voorval heeft plaatsgevonden is een hogere drempel wellicht een oplossing. In de richting van de Zilk vanaf de plaats van dit voorval zit denk ik niemand te wachten op drempels, de huizen trillen nu al van het zware verkeer (dat ook te hard door de straat dendert), met drempels zal dit nog erger worden. De enige oplossing is de straat autoluw maken of aanpassen tot 30km zone, beide zijn waarschijnlijk ijdele hoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in