Noor Driessen in actie (Archieffoto: Istvan Derencsenyi/Orange Pictures)

Noordwijk – Noor Driessen uit Noordwijk is er met de Nederlandse 3×3 basketbalsters niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Hongarije kregen de basketbalsters de allerlaatste kans om zich te kwalificeren, maar op doelsaldo werden de Nederlanders uitgeschakeld.

Driessen startte met teamgenoten Loyce Bettonvil, Zoë Slagter en Janis Boonstra goed aan het OKT in Hongarije. Donderdag werd Italië met 13-9 verslagen. Later op de dag ging het echter mis: thuisland Hongarije was met 13-11 te sterk. Zaterdag wachtte het laatste duel in de groepsfase voor Driessen, maar ondanks dat deze gewonnen werd van Israël (21-18), liepen de Nederlanders kwalificatie voor de kwartfinales mis op doelsaldo.

Eerder was Driessen met haar teamgenoten er ook al niet in geslaagd zich te kwalificeren. In zowel Hongkong als Japan konden de Nederlanders geen plaats bemachtigen voor de Olympische Spelen. De broer van Noor Driessen, Jan Driessen, kwalificeerde zich twee weken geleden wel voor de Olympische Spelen, met het mannelijke 3×3 basketbalteam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in