(archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – De financiële stand van zaken van de begroting van de gemeente Noordwijk voor het jaar 2024 tot nu toe is een negatief saldo van 2.178.000. Dat blijkt uit de voorjaarsnota, dat is een rapportage over de stand van zaken over het lopende begrotingsjaar. Het resultaat wordt volgens de gemeente vooral veroorzaakt door kostenstijgingen bij werkzaamheden die door organisaties worden verricht die voor meerdere gemeenten werken. Dan gaat het om Hecht, ISD Bollenstreek en de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bolllenstreek. Positief was een hogere bijdrage van het rijk.

Het negatieve resultaat wordt gecompenseerd door het begrote resultaat over het gehele jaar. Dan blijft er een positief saldo over.

15 REACTIES

  1. Eigenlijk een niets zeggend stukje aan het begin van het jaar een negatief resultaat hebben maar aan het eind van het jaar een positief saldo over hebben.Maak dan pas aan het eind van het jaar de resultaten bekend ? Ook bijzonder dat al de samenwerkingen kostenstijgingen met zich meebrengen je gaat toch samenwerken om op de onkosten te besparen ?

    • Ik vraag me vaak af wat die organisaties die voor meerdere gemeenten werken opbrengen voor bijv. de gemeente Noordwijk. Volgens mij varen alleen die organisaties er financieel wel bij, en is het nut voor een gemeente te verwaarlozen. Vaak bestaan die organisaties uit veel (onnodig) personeel, een veelkoppig monster, die allemaal betaald moeten worden.

      • Het zal allemaal wel loslopen. Het eigen vermogen van de gemeente bedroeg per 1 januari 2023 157,4 miljoen en per 31-12-2023 161,7 miljoen. Een toename van 4,3 miljoen. Kan iemand mij uitleggen waarom een gemeente zo’ n enorm eigen vermogen moet hebben?

  2. Aan die boulevard valt weinig op te knappen het is gewoon een zooitje daar laten we nou eens beginnen met de schelft in Noordwijkerhout een veel beter plan

  3. Eerst had men geld over en nu niet,ik.weet niet wat er allemaal gesjoemeld wordt.Een feit is zeker Noordwijk.is erg achteruit gegaan.Jammer ,was een mooie badplaats.!Nu is de eer aan Katwijk.

    • Zoals jij het schrijft is het een hooiberg, waarin jij met je vriend of vriendin de geneugten van de liefde ontdekte. Wij in Noordwijkerhout schrijven De Schelft met twee hoofdletters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in