Noordwijk – B & W van Noordwijk zien geen aanleiding om de juridische kosten van ex-medewerkers te vergoeden in de kwestie rond een ondermijningsrapport. Na de verkiezingen van 2018 werd een rapport opgesteld gericht op ondermijning van het lokale bestuur door Noordwijkers werkzaam in de vastgoedbranche. Het ging onder anderen om adviseur Victor Salman en aannemer Paul Brandjes. Zij hebben de kwestie aanhangig gemaakt bij het Openbaar Ministerie vanwege smaad en misbruik van bestuurlijke positie. Het OM is nu bezig met de zaak. De bestuurders die betrokken waren bij het opstellen van het rapport, onder anderen oud-burgemeester Jan Rijpstra en de ex-wethouders Gerben van Duin en Hans Bakker, zijn gedaagd en dat betekent dat ze juridische kosten maken. Die kosten vergoedt Noordwijk niet omdat B & W al eerder afstand hebben genomen van het rapport, onder meer omdat het toenmalige college geen opdracht heeft verstrekt voor het opstellen van het rapport. Verder is het rapport niet officieel geregistreerd en is er geen sprake geweest van hoor en wederhoor, aldus het college in juni 2021. Reden om nu negatief te reageren op het vergoeden van juridische kosten. De betrokken bestuurders hebben altijd gezegd dat het om een intern rapport ging.

5 REACTIES

  1. Heel goed…geen gemeenschapsgeld voor eigen initiatief zonder gemeentelijke goedkeuring. Dat wil niet zeggen dat ik sympathie heb voor de rechtszaak die Salman en Brandjes aanspanden. Over die twee had iedereen al een mening voor het ondermijningsrapport. Een rechtszaak aanspannen vanwege m.i. wraakgevoelens en egotripperij doet onrecht aan het recht en verandert de mening over beide heren niet. Ik denk altijd dat de rechters hun tijd wel wat beter zouden kunnen besteden aan belangrijkere en urgentere zaken dan deze dorpssoap.

  2. Tja je hebt mensen die vinden dat als je een inbreker uit je huis jaagt dit niets anders is dan wraak. Het enige dat je kan hopen is dat het Andre ook een keertje overkomt. Hopen dat de politie urgentere zaken heeft dan Andre te helpen.

    • Over een inbreker maak ik me geen zorgen, wel over mensen die het rechtssysteem onnodig belasten, waardoor belangrijkere, urgentere en zwaarwegendere dossiers wellicht later aan bod komen. En inderdaad, de politie heeft ook prioriteiten, en maakt een afweging welke zaken eerst aan te pakken. Een inbraak weegt minder dan bijvoorbeeld moord en doodslag.

  3. Als je al zaken, die volgens jou niet kunnen, aan de orde wilt stellen moet je wel de waarheid opschrijven en niet dingen die absoluut niet waar zijn verzinnen. Voorbeeld: een oudwethouder beschuldigen van het opstellen van een dubieus contract (wat de gemeente miljoenen zou hebben gekost) met een aannemer in een periode dat hij wethouder zou zijn geweest, terwijl dat hij dat echt niet was!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in