foto Richard van Egmond

Noordwijk – Noordwijk heeft een eigen thee. Burgemeester Wendy Verkleij mocht dinsdag het eerste kopje Noordwijk Thee proeven.

De thee is een blend op basis van hoofdzakelijk Noordwijkse kruiden: citroenkruid, goudsbloem, munt, verveine, citroenmelisse, dropplant, kamille, salie, venkel, hysop en malva. Alle hoofdzakelijk handgeteeld en handgeplukt in Noordwijk, aangevuld met verveine uit Frankrijk, omdat afgelopen jaar de oogstopbrengst nog niet voldoende was. Theesommelier Kiona Malinka stelde de thee samen.

Vanaf volgende week mag iedereen een kopje Noordwijk Thee komen proeven bij de VVV-kantoren in Noordwijk en Noordwijkerhout. Daar is de thee ook verkrijgbaar. 

foto Richard van Egmond

 

 

6 REACTIES

  1. Volgens mijn hebben ze een glas wijn in hun handen .Noordwijkse thee ?…?.?Die burgemeester laat zich ook overal voor gebruiken .

  2. Een “eigen thee?” Men doet het voorkomen als of het een exclusieve thee is met exclusieve Noordwijkse kruiden. Het is hetzelfde idee van de zgn. exclusieve dorpse kruidenbitters die in de handel zijn.Smaken allemaal hetzelfde. Zo’n “exclusieve” thee met genoemde kruiden bestaat natuurlijk allang in alle streken en landen. Veel ophef om niks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in