Regenboogvlag op de vuurtoren; archieffoto Richard van Egmond

Noordwijk – Noordwijk heeft zich samen met Amsterdam gemeld als kandidaat voor de organisatie van Roze Zaterdag 2026. In de tweede helft van augustus wordt bekend gemaakt wie de oudste Pride van Nederland in 2026 mag organiseren. 
 
Tot en met 15 april konden gemeenten zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2026. Amsterdam en Noordwijk dienden een bidbook in om het evenement te mogen verzorgen. Amsterdam was in het verleden al diverse keren gaststad voor Roze Zaterdag. Noordwijk heeft het evenement nog niet eerder verwelkomend. 
 
Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement biedt ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit.  

11 REACTIES

  1. Leuk initiatief, grote optocht over de Boulevard in het Saint-Tropez van Nederland.
    Wat zal iedereen zich vergapen aan deze mooie badplaats.
    Oh nee, Kuuroord Noordwijk (met haar Quality Coast, Evenementenstad?? van het jaar 2018, Winnaar Wegkijk Award) is hard aan het verpauperen. Loop voor de grap eens de boulevard op met de trieste aanblik van de ooit zo mooie Hotels van Oranje, Het Elfde Gebod en Dutch!, daarna door naar het einde van de boulevard, kijk vanaf de boulevard over het Gat van Palace en zie: Benidorm 1980!!

  2. Zoek de verschillen: een Pride door de grachten van Amsterdam….of over de “Boulevard”? Bijzonder dat men überhaupt zich kandidaat durft te stellen…..Als je dit vergelijkt met de grachten…. Kan wel verzinnen uit wiens koker dit komt…

  3. Ja dick das kut idd !! Geweldige woordspeling dick en kut !! Wat moet noordwijk nou met zo iets , ze kunnen niet eens hun eigen broek ophouden !!!

  4. Wat een geweldig initiatief van de gemeente Noordwijk er vanuit gaande dat de Boulevard in juni 2026 weer geheel de stijl en gewenste allure van een kuuroord heeft.Met dit evenement kun je Noordwijk mooi op de kaart zetten na al de jaren van ellende, en zo niet dan kan je Noordwijk kuuroord ten grave dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in