Foto: Daan Baijer

Noordwijk – Op het gat van Palace aan de boulevard van Noordwijk komt vanaf volgende week een reuzenrad te staan. De attractie staat daar voor de komende zes maanden. Het rad wordt het grootste reuzenrad langs de Nederlandse kust. De onderdelen zijn intussen geleverd, donderdag start de exploitant met de bouw van het rad.

De attractie is vijftig meter hoog, heeft 36 gondels met zes zitplaatsen per bakje. Het rad is gebouwd op alle weersomstandigheden. Bij extreem harde wind, kunnen de gondels er zo nodig afgehaald worden. Een kaartje kost rond de acht euro. De opening is op Goede Vrijdag, 29 maart.

 

 

 

56 REACTIES

  • Nou weetje in Katwijk komt er ook 1 , en wil noordwijk ook mee doen ! Maar Katwijk heeft meer geld ! En noordwijk gemeenten gaat het weer bij het volk vandaan halen ! En wat denk je wat n rit n rondje gaat kosten !

 1. Prima tijdelijke oplossing voor het “ gat van palace “ en een leuke attractie voor vele noortukkers vakantiegangers en passanten ! Alleen katwijk zal niet blij zijn want daar hebben ze een kleine variant voor een maand . Kortom , goeie move noordwijk !!

 2. is daar wel stroom voor?? voor het appartementen complex waar de mensen niet inkunnen niet …..vreemd is dat!!

 3. Die reuzenraden staan in Engeland ook in kustplaatsen van vergane glorie. Wat dat betreft betreft past zo’n reuzenrad perfect in Noordwijk.

 4. Lang was alles er opgericht om onderscheidend te zijn, maar uiteindelijk toch een soort Scheveningen/Zandvoort geworden. Het streven naar een imago van charmant, ingetogen en stijlvol is klaarblijkelijk volledig losgelaten.

 5. Voor welke doelgroep is dit bedacht,de creatieve afdeling van de gemeente weet weer eens te onderscheiden in een stelletje amateurs hier zit niemand op te wachten. Wat zeer belangrijk is de boulevard maar deze krijg na 3 jaar nog geen enkele aandacht.
  Ga zo door om de ondernemers nog meer te pesten met een reuzenrad.

 6. Jammer dat noordwijk alles moet afkijken van andere gemeenten en dan eve gouw iets groter blijf een zielige vertoning en een vlag op een stront schuit die boulevard

 7. Geinig idee als afleider voor alle ellende verderop. En tevens het volk een beetje te laten wennen aan een toekomstig hoog gebouw.

 8. Na alle dieptepunten nu eindelijke een hoogtepunt. Is het tenminste weer in balans. Prima zo. @jol, het gat van Palace is niet meer van “Bever Ronnie” maar van de Adriaan van Erk groep. Daar zal wellicht pacht aan betaald worden. Gratis advies aan AvE: geef alle inwoners van de Gemeente Noordwijk een vrijkaartje voor een gratis rondje, met stroop vang je immer meer vliegen dan…..
  Het positieve van dit soort ontwikkelingen is dat het de meest uiteenlopende reacties oplevert 😎
  Nog mooier zou het zijn om de kraan van HvO er naast te zetten, kan er ook ge bungy-jumped worden. Wel eerst even de lengte van het elastiek nameten….

 9. Leuk hoor zet er een draaimolen naast en je bent een copy van Scheveningen, met die verstande Scheveningen is wel helemaal ge update

 10. Volgens ons is het een grap de procedure vgl bekende zandvoorters is 2a3 jr,na stapels zienswijze en zakelijke casus die ophouden….
  Ze verschijnen overal langs de kust met hier zelfs de kans zo als boven geanimeerd van de afbraak een fun-house te maken en op het calisplein een death of wall cq motor kuip te plaatsen en wellicht op kroonsplein een caterpillar rollerbaan.
  Wat oliebollen en camelen race en noordwijk is weer een echte badplaats die zich door weinig procedures regels en woeker leges zich staande houdt.
  De kermis is van 1176 het oudste wat er zich als evenment voor deed de jaarmarkt waar alles gebeurde en alles ontstaan is wat nu te duur is,tandarts rechtspraak het bekogelen met tomaten en de billeke kroegen.
  De psycholoog die ons van het complex grandeur en mondaine afhielp met een veranderde blik van nice naar tilburgse kermis.
  Denk groot en laat voor de senioren treintje rijden.
  Madame staat al klaar met een grote blinkende schaar.
  geweldig idee en het n.ov.looft de prijs van creativiteit uit,het eindspiel voor dit dorp is bijna fertig,…

 11. Draait die wel op groene stroom?
  8 euro per kaartje om de verpaupering te kunnen aanschouwen?
  De toeristische komen voor de laatste keer naar Noordwijk.
  Krijgen een vette bekeuring omdat ze het parkeersysteem niet kennen.
  En komen nooit meer terug.
  Een reuzenrad zal dat ook niet oplossen.
  Ik heb heimwee naar het oude Noordwijk.
  Niet al die regels en prestigieuze projecten.
  Gewoon genieten van Duin en strand en gezellige winkelstraat en uitgaansgelegenheden.
  Was voldoende voor bewoners en toeristen.

 12. na 20 jaar wordt er iets gedaan met een mooi leeg plein waar je markten en stentjes zou kunnen neerzetten of segway verhuur rolschaa tsen , muziek carroussel , optredens zanggroepen en ga zo maar door! hou dat gat maar open en bouw bij de vuurtoren maar vol ! ook daar is niets mee gedaan al die jaren!

 13. Ik kan niet wachten op de foto’s van de lachende Noordwijkse bestuurders als het rad in gebruik wordt genomen.

 14. Noordwijk zou zich moeten onderscheiden van de Scheveningen en Zandvoort. Kleinschaligheid, dorpse gevoel Ipv schreeuwerigheid neon reclames en kermisattracties.zo’n hoog rad hoort niet bij de uitstraling van Noordwijk. Wie geeft daar nou een vergunning voor af ? Steek liever geld in het afmaken van de shameplekken en tijdelijke oplossingen om de boulevard iig wat meer aanzien te geven.

 15. Hier wordt de Noordwijkers letterlijk én figuurlijk een rad voor de ogen gedraaid 😀
  Of is het rat met een t….?

 16. Dat heeft een adviesbureau of de briljante strategen van NW Marketing verzonnen… Allern die kunnen wederom de plank weer zo mis slaan…. En uiteraard voor teveel geld…wat ze voor zo’n briljant idee kregen…

 17. Scheveningen is ook 50 meter en 15 meter boven zee ook 36 gondels. En dan kan je ook de verwarming of airco aan doen.

 18. Past helemaal bij een arrogant Gemeentebestuur die ingetogen en sjiek wil overkomen als zg Kuuroord.
  Bij een kuuroord hoort bijv. een geneeskrachtig bron of heilzame lucht.
  Geen reuze rad die stroom vreet en nog meer dagjesmensen met auto’s aantrekt.
  Bestuurders van Noordwijk in de hoek van het klaslokaal en ga je schamen.

 19. Ze hebben een omgevingsvergunning nodig en de aanvrager zal moeten aangeven of zij met omwonenden willen participeren. Niet verplicht. Als de aanvraag afwijkt van het bestemmingsplan zal het college moeten participeren. De Nederlandse kustplaatsen moeten nu worden opgevrolijkt met reuzenraden. De laatste noodgreep. De landschapsarchitecten hebben we niet meer nodig.

 20. Alles wordt uit de kast getrokken om nog meer mensen naar het gedeelte van Noordwijk waar al een groot parkeerprobleem is te trekken.
  Hoe worden de bewoners en ondernemers hiervoor de komende maanden gecompenseerd?
  Misschien toch maar weer parkeerplaatsen aanleggen aan de Maarten Kruytstraat?
  Je krijgt wel een mooi beeld bij hoe het er straks uit gaat zien als Van Erk zijn zin krijgt om hier woontorens neer te zetten!

 21. Is dit het laatste redmiddel van Noordwijk ? Lijkt er wel op ,ik denk dat Katwijk meer toeristen gaan trekken ook qua parkeer gelegenheid en Veel meer charme als Noordwijk, Daar zijn toeristen echt gasten
  Jammer Noordwijk ,had jullie hoger ingeschat

 22. En hoe gaat het met de aandrijving?? waar komt de stroom vandaan??
  Geen huizen aansluiten maar wel hier kostbare stroom aan verspillen.
  En wat gaan ze doen met het parkeren?
  Ze zouden eens te rade moeten gaan in Katwijk met hun parkeergarage onder de duinen.
  Maar ja, Noordwijk geeft het liever uit aan nutteloze en geldverslindende projecten waar niemand wijzer van wordt.
  En de andere gemeentes (Noordwijkerhout en de Zilk) mogen weer dokken!!
  Schande!!

 23. Kunnen ze de alle wethouders in dat rat zetten en als ze boven staan de stroom eraf voelen ze,ook eens hoe de mensen die een flat gekocht hebben en geen stroom hebben .En kunnen ze eens zien waar alle Noordwijkers tegen aan kijken .parkeerterrein Abram van rooien straat de boulevard de zuid boulevard Vuurtoren plein Schoolstraat hoek Bronkhorst straat
  Raadhuis straat en dan nog alle landerijen waar na jaren nog geen huis staat .Of zullen we de stroom er maar aflaten tot dat ze beterschap beloven .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in