Noordwijk – Geschiedenis is niet saai, maar juist leuk en leerzaam. Met deze boodschap in het achterhoofd werd voor de tweede keer de Dag van de Noordwijkse geschiedenis georganiseerd. Met tal van activiteiten van Zee tot Binnen, was er in ieder geval genoeg te doen voor alle Noordwijkers.

In een Canadees legervoertuig langs de route van de Canadese bevrijders in Noordwijk of een puzzeltocht door de Atlantikwall. Het zijn maar twee voorbeelden van activiteiten op de Dag van de Noordwijkse geschiedenis, die dit jaar volledig in het teken stond van de jeugd. Op allerlei manieren proberen de verschillende musea en historici de jonge generatie mee te krijgen in het enthousiasme over de Noordwijkse geschiedenis want, ‘Zeker als je in je eigen dorp woont, moet je weten waar je vandaan komt. Daar willen wij vandaag echt de nadruk op leggen’, benadrukt historicus Koen Marijt. 

Naast alle activiteiten werd ook een strip over de Noordwijkse geschiedenis uitgereikt aan de zevenjarige Mick. Een strip die de lezer op een eenvoudige manier meeneemt door de Noordwijkse ontwikkeling van vissersdorp tot woonplaats. Singer-songwriter Paul Vermin opende de dag met zijn nummer ‘Noordwijk’. Een speciale pubquiz trok ruim 50 deelnemers, verdeeld over 12 teams.

Verslaggever Nick Vink ging langs op landgoed Calorama en bij Museum Engelandvaarders:

 

Foto’s: Richard van Egmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in