Verlengde Beeklaan (foto Google Streetview)

Noordwijk – De gemeente Noordwijk gaat werk maken van de aansluiting van de Verlengde Beeklaan op de N206. Na de zomervakantie wordt een verkeersonderzoek ingezet. Eind 2023 moeten de uitkomsten daarvan bekend zijn, zodat in 2024 beslissingen kunnen worden genomen over de aansluiting van beide wegen. Dat schrijft burgemeester Wendy Verkleij aan de gemeenteraad.

Er is nu alleen een aansluiting voor verkeer van en naar Katwijk. Verkeer dat in noordelijke richting wil, moet omrijden door het dorp, via de Herenweg, de Van Berckelweg en de Gooweg. Met het groeien van de nieuwbouwwijk Offem Zuid is de noodzaak om ook richting Noordwijkerhout een aansluiting van de Verlengde Beeklaan op de N206 te maken alleen maar groter geworden, aldus de burgemeester.

Medewerking van de provincie Zuid-Holland is wel nodig om de aanpassingen te kunnen aanbrengen. De gemeente Noordwijk gaat daarover nu in overleg met de provincie.  

7 REACTIES

 1. Noodzaak? We hebben binnen2 kilometer 3 uitgangen naar het noorden. Dit is een dingetje van het CDA en 3 jaar geleden al kosten van 7.6 mio, zal nu wel boven de 10 mio gaan.
  Zet in op bouwen in Bronsgeest, daar hebben we wat aan.

 2. Volgens mij ligt er nog een uitgewerkt plan in één van de laden, zo’n 10 jaar geleden gemaakt door Jeroen van der Zalm, inclusief een eventuele aansluiting voor de Fa. van der Putten op de
  N206. Wellicht even contact opnemen met Jeroen van der Zalm, bij U wel bekend.

 3. De bewoners die er direct naast wonen klagen nu al(waarschijnlijk terecht) over verkeers lawaai en zitten er vast niet op te wachten.

 4. Zal nog wel even duren want dat is toch bekend van Noordwijk zo iets moet je doen voor dat je gaat bouwen ze gaan het derde wiel weer uitvinden .Een extern bureau van een paar ton het plan licht er al .

 5. Zal de peut blij mee zijn, stuk minder verkeer wat er via die kant doorheen moet. Wel lekker rustiger voor de nieuwe oversteekplaats naar de nieuwe wijk. Stedenbouwkundig zal het door de drukte niet aan wat eisen voor leefbaarheid gaan voldoen incl. groei. Dat is waarschijnlijk ook de reden van herziening uitvoeren.

 6. Hehe, zal tijd worden. Bijna alle partijen hadden dit in hun programmaboekje staan. Wat duurt dat allemaal ongelofelijk lang. Tegen de tijd dat er een plan ligt zijn er weer verkiezingen geweest. Noordwijk heeft overigens geld zat in kas, maar bouwen mag niet omdat de boeren zielig zijn. Mag dit dan wel?…dat zal de uitkomst dan wel zijn.

 7. Volledige aansluiting zal uiteindelijk leiden tot snellere en kortere verbindingen richting noordelijke bollenstreek. Daarmee ook een verkeerskundig logische afronding rond Offem. Het wordt echter voor een groot gedeelte een provinciaal project en dus gaat dit alleen lukken met provinciale medewerking!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in