Noordwijk – B & W van Noordwijk gaan het oneigenlijk gebruik van bollengrond weer handhaven. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad. Enige tijd geleden leverde het handhaven een discussie op met onder meer eigenaren van paardenweitjes en moestuinen. De handhaving wordt gestart na een tussentijdse evaluatie. Daaruit kwam dat er sprake moet zijn van maatwerk, maar dat er ook gekeken wordt naar de grootte en de omgeving van percelen. Men gaat uit van een minimale afmeting van 1500 m2, een oppervlakte die de tuinbouwbond LTO adviseert. Een adviesbureau ging uit van 4000 m2, maar Noordwijk volgt de LTO. Ook wordt gekeken of kleine percelen samen gevoegd kunnen worden. Noordwijk heeft een extern gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om het handhavingsproces te bespoedigen.

19 REACTIES

 1. Natuurlijk gewoon weer een extern bureau inschakelen, toch geld zat, en makkelijk achter het rapport verschuilen als dit negatief uitpakt

 2. Laat die mensen toch met rust met die paardenweitjes dat hoort toch hier in het landschap, kan je beter wat aan dat auto kerkhof doen op de kraaierslaan,dat is pas horizon vervuiling vanaf de schulpweg is het geen gezicht. Maar wel weer een duur extern bedrijf inhuren dat is pas weggegooid geld.

 3. Voor elk wissewasje moet er zo’n extern bedrijf in gehuurd worden wat doen al die ambtenaren op dat gemeentehuis dan of is er dan helemaal geen kennis .Laat die mensen toch met rust er is niemand in Noordwijk die zich hier aan stoort .Ik weet wat hier van komt als er geen bollen boer is die interesse heeft in die stukjes grond .Dan komen ze met ,GOM op de proppen .Kunnen er weer sociale villa s
  Gebouwd worden want dat brengt meer op ten kosten van bollen grond .Maar dat maakt niet uit .

 4. Die zullen wel de opdracht hebben dat je op 1500 meter wel bollen grond is als jullie niet uitkomt dan maar weer op nieuw wat kost dit allemaal .Dit riekt toch naar willen keur op zij zacht gezegd .

 5. Wat een ongelofelijke flauwekul is dit weer. En verschrikkelijk veel geld word er weer verkwist. Die paardeweitjes liggen niemand in de weg en zijn juist een positief gezichtsbepalrnd onderdeel van noordwijk al zo lang.
  Maar nee hoor 1 of andere jojo die niks beters te doen heeft op dag gemeentehuis heeft weer is anders bepaald.
  Voor bollengtond is het niet rendabel dus gemeente koopt het over een paar jaar aan en bouwt er weer miljonairswoningen.
  Het is zo doorzichtig

 6. Ja handhaven, wat een een gotspe, nee we hebben die grond nodig om dure villa’s op te bouwen onder het mom van bollengrond voor de bollen kwekers. Aan de duinweg o.a kunnen we dan 3 kapitale villa’s kwijt. En de paarden dan? Nu is het tenminste nog een aardig gezicht.

 7. Laat het lekker zoals het is. Die kleine perceeltjes zullen NOOIT gebruikt gaan worden voor de bollenteelt. Dat veel te dure externe bureau moet door ons (de gewone burger) betaald worden maar doet niks voor ons normale burgers.
  Maar waarschijnlijk is er iemand die bij het externe een vriendje heeft zitten die gematst moet worden met een stukkie grond voor een afzichtelijke nieuwbouw

 8. Heeft iemand al geprobeerd om op 1500m2 met een trekker met een rooimachine met kuubkisten fatsoenlijk te rooien , en te keren ? Kan je verzekeren dat er geen enkele kweker zich daar niet mee inlaat.
  Weer zo’n idiote bewering van de LTO waarin een paar kwekers zitten die hun eigen hachie willen redden onder leiding van hr. Onno Zwart. Wanneer gaan ze ook een te rade bij de kleinere kwekers die een heel andere problematiek kennen . De heren die al 30 jaar bepalen wat er gebeurt, ook de politiek beinvloeden , zie ondermijningsrapport, om maar zoveel mogelijk geld te vergaren . Schandelijk !!!!
  Al die stukjes worden niet voor niets niet gebruikt door kwekers is veel te lastig.
  De moestuintjes en paardenveldjes zijn de enige plekken met biodiversiteit, een platgespoten bollenveld gaat datzeker niet evenaren ! Er wordt meer gespoten dan men naar buiten brengt .

 9. Rijtje bollen poten op je weitje en de paarden heb je nodig om op authentieke wijze je bollenland te bewerken… nostalgische bollengrond.

 10. MB-All gaat dit handhavingsproces uitvoeren, en wat zijn hiervoor de kosten?!
  Zijn er al kwekers gevonden die überhaupt oren hebben naar deze versnipperde stukjes grond? Misschien daar eens bij beginnen ipv nodeloos roepen dat er weer bollengrond van gemaakt moet worden??

 11. Misschien moet er eerst eens gekeken worden of er überhaupt kwekers zijn die interesse hebben om deze percelen te gebruiken in de toekomst?!

 12. De arme paarden-en moestuin mensen van hun landje jagen, die juist voor variatie in het landschap en de noodzakelijke biodiversiteit zorgen. Of ze afschepen met een lullig stukje grond van max 1500m2, waar ze ook nog eens 40 euro per m2 moeten betalen (over je eigen grond he… En dat is dan 60.000 euro!). Dat geld gaat naar de GOM die daar vervolgens megalomane projecten mee financiert!

 13. Wat een vervelende nare jaloerse lui bij b & w,begin ze zo zat te worden met al dat gezeik van ze.alles handhaven waar andere van kunnen genieten.zielege ambtenaren !!!

 14. Zo maak je je wel gehaat bij de burgers van Noordwijk wat een bestuurlijk onbenul op dat gemeentehuis zit net te lezen dat ze allemaal overwerkt zijn waarvan dan van het mensen pesten en er moet weer een extern bureau naar kijken en als iemand vraagt wat dat kost lrijgen ze geen antwoordt alles gaat in het geniep hier . Er worden miljoenen uitgegeven maar ze weten niet waar het naar toe gaat ze hebben geen gaten in hun handen nee Ze hebben geen handen . Laat die mensen met rust .

  • Echt niemand wil dit. Als we allemaal nou gewoon de gemeentelijke belastingbrieven aangetekend ongeopend retour sturen. Dan is het snel afgelopen met makkelijk geld uitgeven van een ander.

 15. We moeten nu met zijn allen in actie komen anders zijn we te laat !!
  De gemeente neemt pauze op handhaving ivm corona maar ondertussen timmeren ze alles dicht en passen ze van alles aan om het maar toch voor elkaar te krijgen .
  Het hele gebeuren geldt niet alleen voor paardenveldjes maar er zijn nog heel veel bezigheden die het leven leuk maken. Ga maar eens fietsen door de streek in juli /augustus. Waar kijkt men naar ? Zeker niet naar bollenvelden, die liggen te stuiven als het waait.
  We staan straks in de file om naar het kuuroord te gaan om lekker in het welzijnscentrum te poedelen in wat veredeld zeewater! Ik kijk er naar uit 😉😉😉

 16. Wat een stel onbenullen geven niet om burger die mag ze betalen en verder mond houden.
  Ze weten totaal niet wat er onder de mensen leeft wat een idioterie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in