Noor Driessen in actie (Archieffoto: Istvan Derencsenyi/Orange Pictures)

Noordwijk – De Noordwijkse Noor Driessen en Jan Driessen hebben zich zondag met hun Nederlandse 3×3 basketbalteams nog niet weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Noor Driessen verloor bij het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Hong Kong met het vrouwelijke Nederlandse 3×3 basketbalteam van Polen (20-12). Jan Driessen werd met het mannelijke team na verlenging uitgeschakeld door Letland (15-14), dat uiteindelijk in de finale zichzelf wist te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Noor Driessen werd in 2023 nog Europees Kampioen met het vrouwelijke 3×3 basketbalteam. In de strijd om een olympisch ticket in Hong Kong ging het vrouwelijke damesteam ook vrijdag en zaterdag goed van start, door af te rekenen met Mongolië, Chili en Azerbeidzjan in de groepsfase. In de halve finale bleek Polen echter te sterk voor het team van Driessen, want de nummer twee van de wereld verloor met 20-12. Uiteindelijk wist Azerbeidzjan zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, door in de finale te winnen van Polen.

Jan Driessen startte met het mannelijke Nederlandse 3×3 basketbalteam, de nummer één van de wereld, ook goed. In de groepsfase werd er gewonnen van Zwitserland en Hong Kong. Echter werd er wel verloren van Oostenrijk. In de halve finale had Letland, de nummer drie van de wereld, uiteindelijk een verlenging nodig om de Nederlanders uit te schakelen.

Zowel Noor als Jan Driessen hebben nog andere mogelijkheden om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Noor Diessen kan zich op de OKT’s in Utsonomiya, Japan, en Debrecen, Hongarije, nog kwalificeren. Beide toernooien worden in mei gespeeld. Jan Driessen heeft met het mannelijke Nederlandse 3×3 basketbalteam nog maar één kans om zich te kwalificeren, op het OKT in Debrecen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in