
Noordwijk – De Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij gaat bijspringen in de gemeente Castricum, waar partij GroenLinks uit de coalitie is gestapt. Dat meldt Omroep Castricum. Verkleij gaat als onpartijdige burgemeester de gesprekken leiden met alle betrokkenen in het college om uiteindelijk weer tot een stabiel bestuur te komen.
Verkleij kent de regio als oud-burgemeester van Uitgeest, dat naast Castricum ligt. In de komende tijd zal zij dus haar oude buurgemeente uit de brand helpen, wat hard nodig is. De coalitie heeft daar geen meerderheid meer, nu GroenLinks uit de coalitie is gestapt. De partij stapte in oktober uit het college vanwege hun ongenoegen over het gedrag van een wethouder van de VVD omtrent asielzoekers, meldt Omroep Castricum.
De grootste partij in Castricum, Lokaal Vitaal, gaat nu gesprekken voeren met de andere overgebleven partijen in het college. Die gesprekken worden dus begeleid door de Noordwijkse burgemeester Verkleij. Uiteindelijk moeten de partijen een plan maken om weer stabiel te besturen, tot aan de verkiezingen in 2026.
Onze burgemeester gaat bijspringen in Castricum.
‘De gesprekken moeten leiden tot een stabiel bestuur’ is te lezen in het bericht.
Misschien moet onze burgemeester nog even oefenen in haar eigen gemeente
Serieus??? Gaat Hare Majesteit dit doen? Laat haar eerst onze gemeente de neuzen dezelfde kant opkrijgen…. Maar….het levert vast weer mooie foto’s op voor op Instagram. De foto hierboven is ook een mooi statieportret van haar….
Een 10 voor jou Leo!!
Kan de burgemeester van Castricum dan helpen in Noordwijk?
Ze heeft het hier niet eens op de rit . Wat een eigen dunk .
Kan ze daar niet blijven .
Dit moet een 1 april grap zijn 🤣🤣🤣
In dat geval, lekker op tijd gepost, dan valt het niet zo op…..
In Noordwijk verdient ze tekort dus daarom neemt ze een bijbaantje
En wat schuift zo’n klusje? Hoeft niet precies, maar ‘ongeveer’ is goed genoeg.
Klein detail: volgens artikel 67, tweede lid van de gemeentewet moet de burgemeester het voornemen tot het aanvaarden van een nevenfunctie aan de raad voorleggen. De wetsgeschiedenis is helder: er moet eerst gemeld worden aan de raad voordat de functie aanvaard wordt. De bedoeling van deze procedure is namelijk dat de gemeenteraad de mogelijkheid moet krijgen een eventueel oordeel uit te spreken over het aanvaarden van de functie. Uit de raadsstukken blijkt een dergelijke melding echter niet.
Dit college is al eens eerder op dit punt in de fout gegaan toen wethouder Alkemade een functie als directeur van een BV aanvaarde. Het raadslid Astrid Warmerdam heeft daar toen vragen over gesteld.
Van een burgemeester die handhavend optreed tegen burgers die zich niet aan de regels houden mag, zo lijkt mij, toch wel verwacht worden dat ze zich zelf ook aan de regels houdt die voor haar gelden?