Noordwijk – De jonge Noordwijkse keeper Ismaël Ka is geselecteerd voor de definitieve selectie van Oranje onder 18. Het is de eerste keer dat Ka wordt opgeroepen voor een jeugdelftal van Oranje. De 17-jarige doelman speelt op dit moment bij Feyenoord onder 19.

Ka gaat met Oranje onder 18 een vriendschappelijk toernooi spelen in Kroatië. In het toernooi nemen de Nederlanders het op tegen het gastland, Denemarken en Noorwegen. De Noordwijkse goalie zal goede herinneringen hebben aan Kroatië: hij won met Feyenoord onder 18 het Mladen Ramljak toernooi in Zagreb aan het begin van het seizoen. Ka keepte in de finale, toen de Rotterdamse club met 3-0 won van Manchester United.

Ismaël Ka startte in Noordwijk met voetballen en speelde zeven jaar bij SJC, om vervolgens in de jeugd van Alphense Boys terecht te komen. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap naar Feyenoord. Daar speelt hij nu onder andere in de UEFA Youth League, waar hij met zijn elftal de jeugdelftallen van Celtic (3-0) en Atletico Madrid (1-2) versloeg.

Niet alleen Ismaël speelt in huize Ka op hoog niveau: zijn broertje Yero speelt in de onder 13 van Sparta Rotterdam.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in