Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Een nieuw schooljaar: een nieuwe sport of activiteit. Sjors Sportief en Sjors Creatief presenteren het nieuwe aanbod in een boekje dat aan iedere basisschoolleerling wordt uitgedeeld in de gemeente Noordwijk. Via Sjors Sportief kunnen kinderen vrijblijvend kennismaken met meer dan tachtig sportieve of culturele activiteiten. De volgende sporten worden bijvoorbeeld aangeboden: Dansen, hockey, judo, turnen, boksen, scouting, tekenen, koken of muziek maken. Kinderen kunnen dingen uitproberen zodat ze zelf kunnen kiezen, wat ze leuk vinden. Wethouder Sport Dennis Salman moedigt hen hierin aan.

Sporten, bewegen, iets nieuws leren, vaardigheden ontwikkelen. Dit is allemaal belangrijk om gezond bezig te zijn, lekker in je vel te zitten en je happy te voelen. De gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat kinderen tussen 4 en 12 jaar in hun vrije tijd bewegen of anders actief zijn. En: dat ieder kind kan meedoen. Sportbedrijf Noordwijk organiseert de kennismakingsmakingsactiviteiten in samenwerking met de verenigingen.Steeds meer verenigingen doen mee aan Sjors Sportief en komen met vernieuwende kennismakingsacties, om kinderen te introduceren bij de vereniging of club.

De Gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten, ook als de ouders een kleiner budget hebben. Als gezinnen minder te besteden hebben, kunnen ze een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Leergeld. De gemeente heeft verschillende contactpersonen die ouders hiermee kunnen helpen. Ouders kunnen terecht bij de buurtsportcoach, een gymdocent of een vertrouwenspersoon op school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in