Noordwijk – In diverse wijken in Noordwijk hebben bewoners last van grondwater in kelders en kruipruimtes. Het Hoogheemraadschap van Rijnland verwijst naar de gemeente Noordwijk. Die laat weten dat ze veel meldingen hebben ontvangen. Ze verwijzen naar de regenstatistieken van de laatste zes weken. Zo’n enorme hoeveelheid regen is in de afgelopen 6 weken nog nooit gemeten. Dit is in heel Nederland het geval. Zo ook in Noordwijk. Het bodemsysteem kan de hevige regenval niet aan. Tuinen, perken en weilanden stonden vol water. De verantwoordelijkheid van binnendringend grondwater ligt volgens de gemeente bij de grondeigenaar/huiseigenaar. Die moeten zorgen dat kelders waterdicht zijn. Bij 200 mm regenval stijgt het grondwater bijna een meter. In sommige gevallen krijgen kelders last van instromend water door deze hoge waterstand. Omdat het hier om een incident gaat, komt de gemeente niet in actie. “Als dit regel wordt dan zullen we op termijn met elkaar maatregelen moeten treffen”, aldus de gemeente.

9 REACTIES

 1. En.. …vroeg hij nieuwgierig, hoe functioneert het, nog niet helemaal complete, miljoenen kostende drainagesysteem onder de Parallelboulevard?

 2. Wanneer het binnendringend grondwater voor rekening van de huiseigenaren is bij extreme hoge grondwaterstand wat ze nu zeggen dan vraag ik me af waarom leggen ze dan een miljoenen kostend drainage systeem aan in de paralelboulevard ????

 3. Al diverse keren navraag gedaan aan de verantwoordelijke wethouder, het water dat via de drainage van de parallel boulevard moet worden afgevoerd gaat naar de Vinkeveldpolder. Zijn antwoord was stee vast dat dit GEEN problemen zou opleveren omdat de afvoer naar open water goed loopt.
  Maar dit probleem was dus te voorzien. Want klopt veel regen afgelopen weken, maar dat was vroeger geen probleem, nu krijgt de Vinkeveldpolder dus de dubbele hoeveelheid water te verwerken en dat gaat dus helemaal mis. Zo heeft Noordwijk aan Zee droge voetjes en zit het klootjes volk met de problemen. Ben benieuwd of deze problemen door het college ook met zo’n dure oplossing komt voor de problemen die ze zelf veroorzaakt hebben en Hoog Heemraadschap niet te vergeten, met hun dijk in duin!

 4. En maar betalen aan hoogheemraadschap van rijnland . aEn wat krijg je er voor terug een sloot water . Allemaal bedrijven met een waterhoofd .

 5. Afschuif systeem hoogheemraadschap schuift door naar gemeente en die schuift weer door naar de huiseigenaren.bah.
  En het drainage systeem onder de boulebaar werkt dus ook niet goed.weggegooid geld dus!

  • Jaap, hoogheemraadschap heeft jarenlang alleen maar geld geincasseerd, prachtige kantoren gebouwd en nu het fout gaat willen ze meer geld. Opheffen die handel en overhevelen naar rijkswaterstaat

 6. Woon zelf in noordwijk-binnen,helaas ook veel vocht in huis en heel me kelder zeiknat,gat in me fundering gemaakt,speciekuip erin met pomp,om de 15 minuten pomp het 150l water weg,gemeente gebeld erover,ja meneer het is uw eigen probleem,wat moet je daar nu mee.

 7. Als Noordwijk zee maar droog zit ze behandelen Noordwijk binnen als het afval bakje . Miljoenen zijn er in gepomt en er werkt niks goed .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in