Noor Driessen in actie (foto: Orange Pictures/archief).

Noordwijk – De Noordwijkse Noor Driessen heeft met het Nederlandse 3×3 basketbalteam geschiedenis geschreven. De basketbalsters werden donderdag Europees kampioen, door Spanje te verslaan. In Israël wonnen de Nederlanders met 21-18. Driessen verloor met het team vorig jaar nog de finale van het EK.

Driessen maakte samen met Janis Boonstra, Loyce Bettonvil en Kiki Fleuren deel uit van het Nederlandse 3×3 basketbalteam. De Nederlanders kwamen met gemak de groepsfase van het EK door (18-8 tegen Luxemburg en 21-15 tegen Spanje) en schakelden vervolgens Duitsland in de kwartfinale uit. Portugal was de tegenstander in de halve finale. De Portugezen deden pas voor de tweede keer mee maar stonden in het toernooi bekend als reuzendoder. In de halve finale kwam Nederland terug van een achterstand, mede door een tweepunter van Driessen.

In de finale stond opnieuw Spanje te wachten. Nederland had in de groepsfase al van het Spaanse team gewonnen en kwam ook al snel ruim voor te staan (5-1). Ondanks deze felle start kwam de kampioen van 2021 terug tot een gelijke stand. Driessen en haar teamgenoten liepen vervolgens opnieuw uit, maar Spanje wist weer terug te komen. De stand was 18-18. Kiki Fleuren maakte er al snel 20-18 van en het slotakkoord was van de Noordwijkse: Driessen maakte de 21-18, de stand waarmee Nederland voor het eerst Europees Kampioen werd. Driessen werd na afloop uitgeroepen tot matchwinner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in