Noordwijk – De Noordwijkse schrijver en politicoloog Lenny Vulperhorst presenteerde zaterdag 4 november zijn nieuwe boek ‘Herstellen, hervormen, doorbreken: wat jonge progressieven willen’. Zijn nieuwe werk, een portret over een generatie jonge, lokale bestuurders en progressieve politici, overhandigde hij aan twee oude bekenden. Statenlid Zuid-Holland Rosalie Bedijn (PvdA) en oud-GroenLinks raadslid Cyntia Maan.

‘Het duurt meestal even voordat een nieuwe partij doorbreekt. Maar de jonge progressieven van nu, zijn dan de baas van de PvdA/GroenLinks. Daarom wilde ik deze groep spreken’, vertelt Vulperhorst. De vraag waar hij een antwoord op probeert te vinden is: Wat wil deze groep dat er de aankomende 25 jaar gebeurt?

Daarover sprak de politicoloog 20 jonge progressieven uit het hele land. Een van hen is PvdA- Statenlid Rosalie Bedijn, vroeger raadslid in de gemeente Noordwijk. ‘Mijn carrière in de politiek begon eigenlijk bij de fusie. Toen ik 10 jaar geleden in de politiek begon, kwam ik daar gelijk in aanraking mee via de raad’, vertelt ze. Van samenwerking onder progressieve jongeren in de Noordwijkse gemeenteraad was toen al sprake. ‘Ik had lange tijd een appgroepje met een raadsleden van D66 en Groenlinks’, vertelt Bedijn. 

Meer weten over het boek en de appgroep van Rosalie Bedijn? Nick Vink sprak met Bedijn en Vulperhorst na afloop van de boekpresentatie:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in