Noordwijk – Heren 1 van de Noordwijkse Zwem- en Poloclub (NZ&PC) heeft zaterdag flink uitgepakt. De Noordwijkse waterpoloërs wonnen in zwembad BinnenZee met 16-6 van AZC uit Alphen. Dames 1 ging verrassend onderuit tegen nummer tien Waterpolo Residentie: 5-2.

Heren 1 nam het op tegen de nummer acht uit de competitie. Aanvankelijk leek het een makkelijke zaterdag te worden voor de Noordwijkers, toen ze na één part al op 3-0 stonden. AZC liet zich echter niet zo makkelijk aan de kant schuiven en kwam knap terug tot 5-5. Het leek veel energie te kosten voor de Alphenaren, want in het derde part moesten ze toch buigen voor NZ&PC, wat maar liefst zeven keer scoorde. De kers op de taart kwam in het laatste deel van de wedstrijd, waar de Noordwijkers de eindstand zetten op 16-6.

Dames 1, zelf achtste op de ranglijst, ging op bezoek bij Waterpolo Residentie. De Noordwijkse waterpolosters kwamen al snel op 0-1, maar konden de score niet verder uitbreiden. In het tweede part vond NZ&PC niet meer het net, waar de thuisploeg dat wel deed. Met een 1-1 score op de helft van de wedstrijd wachtte een spannend derde en vierde part. Die spanning bleef nog lang in de wedstrijd. Alhoewel Waterpolo Residentie op 3-1 kwam, scoorde NZ&PC snel de aansluitingstreffer. Het bleek niet genoeg om terug te komen, want de thuisploeg scoorde nog twee keer in het laatste part: 5-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in