Foto: PB.

Noordwijk – NZ&PC Heren 1 heeft een succesvol weekend achter de rug. De waterpoloërs wonnen van streekgenoot ZVS Sassenheim met 18-2. Het eerste dameselftal van de Noordwijkse club was minder succesvol: ze verloren met 4-2 van ZZ&PC uit Zwijndrecht.

De wedstrijd van Heren 1 werd voorafgaand aan het duel gezien als een kraker. Sassenheim stond namelijk tweede in de competitie. In het eerste partje schoten de Noordwijkers echter uit de startblokken, door met 4-0 voor te komen. In het tweede partje ging er nog een schepje bovenop: er werd maar liefst vijf keer gescoord, zonder ook maar een enkel doelpunt te incasseren. Keeper David kon het doel echter niet de hele wedstrijd schoon houden, want in de derde periode scoorde Sassenheim voor het eerst. Sassenheim deed dat echter ook vier keer, waardoor na drie kwart van de wedstrijd de tussenstand 13-1 was. Het laatste partje was ook absoluut niet doelpuntloos, waardoor de eindstand 18-2 bedroeg.

Dames 1 nam het in een enerverende wedstrijd op tegen ZZ&PC in Zwijndrecht. De wedstrijd begon met een vroege voorsprong voor de Noordwijkers. Lang konden ze er echter niet van genieten: de thuisploeg trok de score al snel gelijk en maakte al vlug nog een doelpunt uit een strafworp. Het tweede partje stond in het teken van het samenspel van NZ&PC. Echter kreeg ZZ&PC de grootste kans met een strafworp, maar die werd gemist. NZ&PC ging ondertussen in de voorlaatste periode van de wedstrijd vrolijk door met combineren, dit keer met succes: het werd 2-2. De Noordwijkers konden het gelijkspel echter niet over de streep trekken. In het vierde partje scoorde de thuisploeg tweemaal, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in