Archieffoto

Noordwijk/Noordwijkerhout – De gemeente Noordwijk wil 300 Oekraïense vluchtelingen gaan huisvesten in tijdelijke huisvesting aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout. Hier moeten onder andere de vluchtelingen die nu nog in het Zilveren Kruisgebouw aan de Van de Mortelstraat wonen naar toe. Deze locatie gaat volgend jaar namelijk sluiten vanwege geplande nieuwbouw. Noordwijk vangt in totaal 491 Oekraïense vluchtelingen op, waarvan er 321 bij particulieren wonen. Ook wonen er 179 van hen in vier gemeentelijke opvanglocaties. De gemeente heeft een wettelijke verplichting om 188 Oekraïeners op te vangen, volgend jaar wordt dat verhoogd naar 197 en de verwachting is dat het nog meer zal stijgen.

De mensen in het Zilveren Kruis gebouw zijn in september over de sluiting geïnformeerd en er is gevraagd of ze zelf op zoek willen gaan naar vervangende huisvesting. Dat hebben meerdere mensen gedaan maar zonder resultaat. De tijdelijke huisvesting aan de Schippersvaartweg bestaat uit 75 appartementen met 300 plekken in 3 etages voor een periode van tien jaar. Voor deze huisvesting is een financiële dekking van het Rijk. Het project moet Europees aanbesteed worden en ook de beschikbaarheid van deze woningen is mogelijk een probleem, omdat de vraag groot is. De gemeenteraad krijgt van B & W nog en voorstel voor deze investering.

Deze huisvesting is in eerste instantie bedoeld voor de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, maar is tegelijkertijd ook bedoeld om de woningmarkt te flexibiliseren.

3 REACTIES

  1. Prima. Oekraïners zijn m.i. van harte welkom. Het zijn terechte asielzoekers. Het zijn geen Marokkaanse en Tunesische gelukzoekers die in eigen land niets te vrezen hebben, en waarvan het onbegrijpelijk is dat ze nog niet uitgezet zijn!

  2. Het gros zijn geen vluchtelingen, het leven gaat daar ook gewoon door. Sterk regiogebonden, alle popsterren komen op bezoek of staan liedjes in de metro te zingen, auto’s worden op hun kant gezet en in de fik gestoken, ennde ramen ernaast zijn nog heel. je hebt er hele filmsets die oorlogje nabootsen. Als je het probeert te filmen wordt je meteen opgepakt het is 1 grote oplichterbende en dat volk komt alleen voor de hoofdprijs en kijken afgunstig die Nederlanders die zomaar zulke grote huizen ‘hebben’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in