Foto van omwonenden van de bouwlocatie toen het nog actief als teelland in gebruik was.

Hillegom – Omwonenden van het Van den Endeplein hebben dinsdag een bijeenkomst over het plan voor de bouw van woningen op braakliggende grond bijgewoond. Op de grond achter hun woningen staat de bouw van vier woningen gepland. De gemeenteraad ging eerder akkoord met een principe-aanvraag, maar de formele vergunningsprocedure moet nog doorlopen worden. Onderdeel van deze procedure is het betrekken van omwonenden bij de planvorming. Daarvoor had de ontwikkelaar dinsdag in hotel Flora een bijeenkomst georganiseerd. Bewoners zijn daar langs geweest ondanks het feit dat ze vonden dat ze te kort van te voren waren uitgenodigd en dat de bijeenkomst op een ongunstig moment werd gehouden. Zij bekeken tijdens de bijeenkomst zogenoemde mood boards en hebben de ontwikkelaar gevraagd om alle informatie over het plan te mogen ontvangen. Omwonenden hebben de vereniging Van den Endeveld opgericht en zij protesteren tegen de bouw, onder meer omdat het op bollengrond plaats vindt.

10 REACTIES

  1. Ach, als organisaties als de LTO en GOM, die er o.a in het belang zijn van de bollenvelden, weer afwijken van hun principes en standpunten, en goedkeuring geven aan de woningbouw gaat het gewoon gebeuren. Daar zijn al legio voorbeelden van in de streek.

  2. Het volbouwen op karakteristieke locaties lijkt een trend te worden, ook aan de stationsweg wil men groots bouwen. Ook hier hopen we op gezond verstand van de gemeente

  3. Bollengrond die je bewouwd krijg je nooit meer terug en echt zonde . Dat besef je pas als je kweker bent/ of geweest en als het vol staat met huizen en gebouwen. Ik zou meer zijn voor oude huisjes slopen bv leidsestraat en daar appartementen neer zetten zie hoek noorderlaan / weerstein

  4. In 2007 lag het land al braak en ziet er niet uit. Als geboren Hillegommer met hart voor geschiedenis zie ik toch graag positieve vooruitgang.

  5. Beste mensen, ik zou opteren om deze bollengrond te gebruiken voor grootschalige hennepteelt, GHB en en xtc laboratoria. De opbrengsten dan te gebruiken voor grote hoge flats in het gebied leidsestraat / weerestein zoals Rene voorstelt. Grote hoge flats bieden fantastisch uitzicht om het sociale karakter van huis en haard en daarmee ook de natuurlijke cohesie en dynamiek te bevorderen. Woningnood wordt ook goed opgelost op deze wijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in