Buurtfeest Beltpark (foto: Twitter wijkagent René Nieuwenhuizen)

Hillegom- De partijen Bloeiend Hillegom, BBH en D66 hebben samen een motie ingediend voor een onderzoek naar Hillegom Beach. Graag zouden ze de plannen voor Hillegom Beach willen realiseren op het nu al bestaande recreatiegebied het Beltpark, aangezien dat nu al door jongeren wordt gebruikt voor waterrecreatie. Dit park gaat bovendien binnenkort vernieuwd worden. De motie werd ook ingediend omdat Hillegom, naast het Vosse geen andere waterrecreatie heeft en er vraag naar is, met name door de oudere jeugd. De raad heeft in november al een motie aangenomen om het Beltpark op te knappen en wethouder Dijkshoorn heeft gezegd de plannen voor het strand mee te nemen in het lopende onderzoek.

12 REACTIES

 1. Er zit een verkeerde foto bij deze bericht, pas bij openen komt pas de goede foto. Bij nieuws overzicht krijg je de foto van Keukenhof de show tuin.
  Dit is al een paar keer al voor gekomen, dat de foto in de nieuwsoverzicht niet klopt en dit de foto van de Keukenhof is en bij openen de werkelijke foto ziet..
  Verder geen reactie op het onderwerp.

 2. Wij wonen op de Beekoever en vinden het een supergoed idee. Er zwemmen zoveel kinderen in de zomer. Misschien ook leuk om een klein ijsje of drankje te gaan verkopen.

 3. Leuk idee! Wel goed kijken naar de veiligheid ivm boten die voorbij varen.
  Gaan jullie het skatepark een flinke opknapbeurt geven en uitbreiden? Dat is het hele jaar leuk en dan hieven we niet meer naar hoofddorp te rijden.

 4. Prim idee, laat echter de Sportlaan met rust. Die is prachtig groen. Om deze te “verbinden” met het Beltpark wordt hij smaller gemaakt en worden veel parkeerplaatsen opgeofferd. Het kleine grasveldje wordt dan weer gehalveerd om wat extra parkeerplek te creeeren. Een volstrekt onnodige dure ingreep die de bewoners echt niet ten goede komt.

 5. Klinkt mooi, kijk ook goed naar overlast risico’s, verkeersbewegingen, parkeergelegenheid, mbt omwonenden, dat kan na mooie nieuwe ontwikkelingen altijd weer roet in het eten gooien. Ga goed in gesprek. Het trekt mogelijk ook meer mensen buiten Hillegom aan. Voorkomen is nrter dan genezen.

 6. Op zich een prima idee als er maar geen bomen/struiken voor hoeven te verdwijnen en de bewoners aan de overkant hun groene uitzicht behouden. En hoe had men het in gedachten over de veiligheid van het voorbij varen van boten? Het is namelijk de enige vaarroute om naar de leidsevaart te komen. Bij de steenfabriek is het niet toegestaan.
  Ook liggen er op eigen grond boten bij de beekoever waarvoor je ruimte nodig hebt om aan te meren. En wat wordt de regel bij harde muziek overlast overdag en in de avonduren???

 7. Oh, en dan mogen er zeker geen honden meer los lopen daar?
  Dan blijft er helemaal geen gebied bijna meer over in Hillegom waar je je hond even uit kan laten waaien.
  Een trieste bedoening…
  Dat het Beltpark toe is aan een opknapbeurt, is wel zeker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in