Foto: Youtube TOP/IAA Fresh.

Sassenheim – TOP heeft voor het eerst dit seizoen niet weten te winnen. In de absolute slotfase verloren de Sassenheimers van Fortuna met 10-9.

De openingsfase van de wedstrijd was, net als het vervolg, niet bepaald doelpuntrijk. De rood-witten keken echter wel al snel tegen een achterstand aan: na tien minuten gespeeld te hebben stond het 1-3 voor Fortuna. Het werd zelfs 1-4 en het leek alsof de Sassenheimers na rust flink aan de bak moesten. De ploeg van Daniel Harmzen en Ruben Boode rechtte de rug echter al voor de pauze: TOP kwam terug naar 4-4 en ging zelfs rusten met een voorsprong. Jill Heijink scoorde in de laatste secondes van het eerste bedrijf met een knap schot de 5-4.

Na rust bleef het maar liefst twaalf minuten 5-4. Beide ploegen scoorden vervolgens om en om, totdat TOP vijf minuten voor tijd 8-6 voor stond. Een chaotische en vermakelijke slotfase volgde. Fortuna kon de korf ineens vinden en werkte zichzelf terug tot 8-8. Met een schot van afstand werd zelfs de 8-9 gemaakt, waardoor de thuisploeg uit Sassenheim plotseling in de achtervolging moest, met nog 90 seconden aan officiële speeltijd te gaan. TOP deed wat het moest doen en kwam via Winter langszij, onder luid applaus van het publiek. Aan de andere kant scoorde Fortuna echter ook, waardoor de ploeg uit Delft toch met de punten naar huis ging.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in