Hillegom – De bewoners van het appartementencomplex aan de Vredelaan in Hillegom openden samen met wethouder Maarten Dijkshoorn hun nieuwe, groene ontmoetingsplek. In samenwerking met de gemeente creëerden de bewoners hun eigen groene postzegel voor de deur.

‘Ik ben zeker trots op het resultaat, dit is echt het maximale wat we eruit hebben kunnen halen’, vertelt Jan de Buck, mede-organisator en voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren van de Nachtegaal, de naam van het gebouw. Zo’n vier jaar geleden, in 2019, zetten de bewoners de eerste stap naar de gemeente. ‘Het was gewoon een triest, grijs en grauw tegelplein’, vertelt De Buck als hij terugdenkt aan het oude plein. 

De bewoners wilden ook vooral een ontmoetingsplek creëren. ‘Dat je niet alleen maar recht het gebouw uitloopt, maar dat je elkaar ook eens rustig kunt spreken en lekker kunt zitten’, aldus De Buck. Het duurde echter door het budget en de mogelijkheden op het terrein nog wel een tijdje voordat het project ook werkelijkheid kon worden. 

Verslaggever Nick Vink spreekt verder met Wethouder Maarten Dijkshoorn en mede-initiatiefnemer Jan de Buck. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in