Foto: Flashlight fotografie
Noordwijkerhout – De brandweer is zaterdag aan het eind van de middag opgeroepen voor een dier in problemen aan De Duinsloot in Noordwijkerhout. Een papegaai, genaamd Joy was ontsnapt uit een woning.
De brandweer kwam ter plaatse om te assisteren. Na een laatste poging de papegaai uit de boom te spuiten bleek ook dit niet te helpen. De brandweer heeft vervolgens de inzet gestaakt.
De eigenaren van papegaai Joy hebben vervolgens meerdere pogingen gedaan om de vogel te vangen, maar zonder succes. De vogel vloog steeds een andere boom in. Er werd besloten de avond en nacht te wachten in het naastgelegen park in de hoop dat de vogel zelf naar beneden komt. Hiervoor werd een kooi met een tweede papegaai (de rood-groene) gehaald zodat beide vogels contact met elkaar maken, wat het vangen makkelijker zou moeten maken. Uiteindelijk vloog Joy weer weg naar andere bomen om laat in de avond op een dak van een flat te belanden.
De buurt had inmiddels 6,5 uur in het gekrijs gezeten van de papegaai. In het donker zat papegaai Joy op het dak maar in het donker kan ze zeer slecht zien. Een buurtbewoner bood aan de eigenaresse aan om met een ladder het dak op te gaan. Op het dak kon ze Joy op haar arm nemen en vangen. Vervolgens werd Joy in een doos gezet en naar beneden gehaald. De reddingsactie was voorbij en de wijkbewoners konden rustig gaan slapen zonder gekrijs van papegaai Joy.
Foto: Flashlight Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in