Noordwijk – Het voormalig Badhotel in de Julianastraat in Noordwijk moet stoppen met de verhuur aan arbeidsmigranten. De gemeente heeft een last onder dwangsom opgelegd van 10.000 euro. Dat betekent dat als de overtreding nog een keer bij controle wordt vastgesteld dit bedrag betaald moet worden. Al in maart van dit jaar kwam de gemeente in actie.

Het is het tweede hotel na Waikiki aan de Katenblankweg in Noordwijk dat moet stoppen met de verhuur aan arbeidsmigranten. De gemeente laat weten dat ze geen speciale actie gericht op de verhuur aan arbeidsmigranten heeft gehouden, maar dat er bij beide hotels gevraagd is om handhaving en dan moet de gemeente in actie komen. Volgens het bestemmingsplan van beide hotels mag er geen kamerverhuur plaats vinden. De organisatie die kamers verhuurt in Waikiki heeft inmiddels bij de gemeente protest aangetekend omdat ze vindt dat volgens Europese regels de gemeente verhuur wel zou moeten toestaan.

Bij het Badhotel aan de Julianastraat ondervonden omwonenden overlast. Er werden al twee informatie-avonden gehouden waar de inwoners hun zegje konden doen. De gemeentelijke handhavingsactie is ook aan de omwonenden toegelicht. De verhuurder zou volgens de gemeente maatregelen hebben genomen om de overlast te beperken. Desondanks moet de verhuur zo snel mogelijk beëindigd worden.

3 REACTIES

  1. Wat is het verschil tussen een kamer huren met huisterduin . En het Bathotel omdat er arbeiders in wonen en in huisterduin rijkemensen . Het moet niet gekker worden maar ik snap het wel zevzitten in hun maag met de mensen in het zilverkruis gebouw.

    • Inderdaad..want de oekraïners zijn geen arbeidsmigranten en hebben een andere status,. Dus die bevolken die hotels straks wel weer.

    • Misschien moet je ff bij de gemeente informeren hoe de vork in de steel zit en niet meteen maar conclusies trekken vanuit je luie stoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in