Foto: Gerard van Steijn

De Zilk –  Inwoners van De Zilk stonden zaterdagochtend 4 mei, twee minuten stil bij de overleden oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Herdenkingstoespraken van pastoor Bosma, burgemeester Verkleij en John Wertenbroek, namens Stichting Veteranen Noordwijk, benadrukken voornamelijk dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

‘Vrijheid is de basis van onze samenleving, ons allergrootste goed’, sprak burgemeester Wendy Verkleij de bezoekers in de Zilkse kerk toe. Waarna de melodieën van ‘Door de wind en Raise me up’ klonken door de gouden trompet buis van Jeffrey Parmentier. Leerlinge Sara de Jager uit groep 8 van basisschool de Egelantier droeg haar zelfgeschreven gedicht voor. 

Bij het monument ‘Hoop, Geloof en Liefde’ werden kransen gelegd door de burgemeester en raadslid Max Uphoff namens de gemeente Noordwijk. Noordwijkse veteranen John Wertenbroek, Mat van Vondelen en Jan van Steijn legden een tweede krans. De laatste krans werd gelegd door de heer en mevrouw Ruigrok, begeleid door twee kleinkinderen, namens de Parochiegemeenschap van de Zilk. 

Verslaggever Nick Vink ging langs bij de herdenkingsdienst en kranslegging, waar overlevenden van de oorlog samen herinneringen ophalen:

 

Foto’s Gerard van Steijn:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in