Noordwijk – Terwijl luchtvaartpionier Martin Schröder de blauwgekleurde lintjes doorknipt en samen met wethouder Roberto ter Hark de nieuwe naam van het Activation Open Field onthuld, klinken de champagneglazen op de achtergrond. De eerste stap richting het NL Space Campus aan de rand van Noordwijk is gezet.

‘Ontmoet elkaar hier, eet samen een boterham, praat over een mooi project en kijk eens wat voor moois en innovatiefs er uitkomt voor Nederland.’ Zo omschrijft directeur Marc Sandelowsky de functie van het net geopende Martin Schröderplein. Het is het eerste deel van het NL Space Campus dat wordt geopend. ‘We hebben er jaren aan gewerkt, maar niet alles is zichtbaar’, vertelt wethouder Ter Hark. ‘Dit is dan de eerste echte zichtbare stap en dat is natuurlijk ontzettend mooi.’ De komende jaren worden onder andere een Cometlab en Basecamp op de velden rond het ontmoetingsplein ontwikkeld. 

De campus moet hét centrum worden voor ruimtevaart in de regio. Een plek waar medewerkers van ESTEC en verschillende start-ups in contact komen met onder andere studenten en medewerkers van universiteiten. Een broedplaats voor nieuwe ideeën dus. ‘Ruimtevaart heeft enorm veel potentie voor Nederland. Dat zien we nu ook al in ons dagelijks leven. Niemand rijdt meer zonder TomTom in de auto en ook bij klimaatverandering speelt de ruimte een belangrijke rol. Ik hoop dat we hier twintig tot dertig nieuwe jonge organisaties kunnen neerzetten die op een manier gebruik maken van die asset ‘space’’, stelt Sandelowsky. 

Benieuwd wat de nieuwe campus oplevert voor de Noordwijkers? Verslaggever Nick Vink ging in gesprek met Sandelowsky en wethouder Roberto ter Hark: 

Foto’s:  Richard van Egmond

2 REACTIES

    • Niet de schrijver, maar dhr Sandelowsky die wordt geciteerd mbt oa TomTom, en ik denk dat hij uit hetzelfde tijdperk stamt, als jij Jan
      En je bedoelt waarschijnlijk dhr.Martin Schröder, ipv Schreuder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in