(archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – Een raadsagenda gesteund door alle partijen in de Noordwijkse gemeenteraad gaat er niet komen. De oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en Puur hebben bekend gemaakt er niet voor te tekenen. De raadsagenda is volgens deze partijen gebaseerd op eerdere stukken van de oude coalitie en dat noemen ze: ‘oude wijn in nieuwe zakken’. De vier oppositiepartijen hadden bij de formateur aangegeven open te staan voor samenwerking, maar dan wilden ze wel eigen belangrijke punten opgenomen zien worden in de raadsagenda. ‘Onze uitgestoken hand heeft op geen enkel moment een serieuze reactie gekregen van de oude coalitie’, aldus de vier oppositiepartijen.

Ze schrijven aan formateur Robert Strijk dat er geen sprake is geweest van een transparant proces, dat ze steeds werden verrast door nieuwe stappen en dat ze van meet af aan het gevoel hadden buitenspel gezet te worden. Ze werden door Strijk verrast dat hij koos voor een raadsagenda, terwijl informateur Arie van Erk een brede coalitie zonder PvdI, CDA en Lijst Salman had geadviseerd. Een verandering die Strijk niet met ze besproken zou hebben.De komende twee jaar gaan ze zich hard maken voor verduurzaming die ambitieuzer en betaalbaar is, voor een socialer Noordwijk en ze zetten zich volledig in op betaalbaar wonen.

Door het standpunt van deze partijen wordt de raadsagenda, een oplossing na de coalitiecrisis in juli, gewoon een programma van de vier oude coalitiepartijen die al gesteund werden door Lijst De Moor. Alleen NZLokaal heeft als oppositiepartij de steun uitgesproken voor de raadsagenda.

Hieronder de brief van de oppositiepartijen aan formateur Strijk.

7 REACTIES

 1. PVDA, D66, Groenlinks en Puur, houd nu a.u.b eens op met dwarsliggen, kommaneuken en verongelijkt gedrag. Door uw gedrag verzanden raadsvergaderingen in oeverloze zinloze discussies, ergernis en besluiteloosheid. Stap nu eens van dat “principiële gedachtengoed” af en kijk naar de realiteit. Laat dat oude zeer nu eens rusten en maak je sterk voor de gemeente waar jullie partijen dienstbaar aan zijn. Voel je niet op je pik getrapt als je je zin niet krijgt. Ga voor het algemeen belang, en maak je ego en het oude zeer hier nu eens ondergeschikt aan! Zijn jullie er voor de gemeente Noordwijk of is Noordwijk er voor jullie?

 2. Kan het dit keer volledig met je eens zijn André.
  Kan het niet beter verwoorden.
  Mooie praat maar gaan alleen voor de bühne.
  Motie na motie, amendement na amendement, maar wat komt er van terecht? Reken eens uit wat dat kost van de burgers want (ambtenaren tijd is gemeenschapsgeld).

  • Crisis is gemaakt, gevoed en op de spits gedreven door de coalitie, Fritzie. De oppositie de schuld van de crisis geven is onjuist. Los het op coalitie! Bijvoorbeeld voor Noordwijk en de Noordwijkers.

   • U stemt vast Lijst Salman, Pibo. Ik zie de borden nog voor me van de vorige verkiezingen met de schandalige tekst “Noordwijk voor de Noordwijkers”.

 3. De text Noordwijk voor de Noordwijkers gaat al iets verder terug. Stond vroeger levensgroot geschreven op de kinderkopjesmuur aan de paralel boulevard ter hoogte van Heemborgh / Hotel Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in